• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Teylan Tarihi  Bir gün Yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Beyaz Saray Konferans ve Düğün Salonunda gerçekleşen geleneksel mevlide, bölgenin önde gelen kanaat önderleri ve bölgenin ileri gelen aile büyüklerinin yanı sıra Siirt Ak Parti Milletvekili Afif Demirkıran, Ak Parti il ve ilçe başkanı ve teşkilatları, bölge belediye başkanları ve Kurtalan halkı katıldı.
 
Kuran`ı Kerim tilaveti ile başlayan program da söz alan konuşmacılar özellikle bölge sorunun İlim ve İrfan`a yönelerek giderilebileceğini dile getirdiler.
 
Programa davet edilip yoğun programlarından ötürü katılamayan katılımcıların mesajları okunurken,. Recep Tayyip Erdoğan Başbakan, Ertuğrul Günay (Türizm Bakanı ) Hakan Şükür İstanbul Milletvekili, Abdullatif Şener , Metin Külünk İstanbul Milletvekili, Veysi Kaynak Adalet Bakan Yard, Etem Sancak Hedef Grup Yönetim Kurulu Başkanı`nın mesajları öne çıktı.
 
Programda ilk konuşmayı yapan Seyyid Enveruddin Ceylan (Geylani); " İlim ve İrfan ile meşgul olan atalarımız bu bölgede ilim ve irfan ile meşguliyetlerinden nam salmışlardır, bizlerin onların kutlu verasetine hassasiyet ile sahip çıkmamız gerekir." dedi.
 
Ardından , AB- Karma Parlamento Komisyon Başkanı Siirt Ak Parti Milletvekili Afif Demirkıran söz aldı.
 
Demirkıran "Geylani ailenin ve kanaat önderlerin bulunduğu bir ortam da kürsüye çıkmayı saygısızlık olacağını düşünüyorum, rahmetli babasının bölgede görev yapan bölgenin önde gelen kanaat önderinden bunu öğrendim." Bölgenin kanaat önderlerine gösterdiği bu saygılı hareketi ile Demirkıran ,ayakta alkışlandı.
 
Ak Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran`ın ardından söz alan Doç. Dr. Fadıl Ceylani (Geylani) " Seyyid Abdulkadir Geylani Hz`lerinin eserlerini Dünyadaki meşhur kütüphanelerde 35 yıllık bir araştırmanın ardından, Seyyid abdulkadir Geylanı Hz`lerinin tefsirini bularak, Arapça`dan dünyadaki çeşitli dillere tercüme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu müddet süre içerisinde 28 tane Abdulkadir Geylani Hz`lerinin eserlerini bulup şuana kadar 10. Eser orijinal nushadan baskısı yapıldı. Geri kalan eserleri de en kısa sürede Türkçe baskısı için çalışmalarımız devam ediyor. Ehli beyte ait 85 orijinal eser bulunmaktadır. En kısa sürede Arapça orijinalinden Türkçe ve değişik dünya dillerine çevrilecektir. Bu çalışmalar Dünyada bir ilktir. " Şeklinde konuştu.
 
Teylan Tarihi Bir gün Yaşadı
Külliye inşaatının gezilmesinin ardından Def erbanalar eşliğinde getirilen Salavat-ı Şerif- Kelime-i Tevhid ve kasideler eşliğinde, Teylanın ilk kurucularından, El mürşidül kamil Seyyid Şeyh Kasım Dervişnebi Hz`lerinin türbesinin bulunduğu ve aynı zamanda köy camisinin yer aldığı alanda okunan dua ve ikindi namazının kılınması ile program son buldu. (Cengiz Tan-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir