• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

BİNGÖL - 2009 yılında Bingöl'de çimento fabrikası açma girişimlerinde bulunan Holun Enerji Lojistiği Mad. ve Petrol San. Tic. Ltd. Şti. arsa sıkıntısı nedeniyle bu girişimi askıya almıştı.

 

Bu yıl hükümetin açıkladığı yeni teşvik yasasında Bingöl'ün 6.sıraya alınması diğer yatırımcıları yatırıma yönelttiği gibi Holun Enerji'yi de yatırım sevk etti.
Konu ile ilgili açıklama yapan şirket yetkilileri, daha önce arsa sıkıntısı nedeniyle askıya aldıkları yatırımı yeniden yapabilmek için çalışma başlattıklarını bildirdiler.

 

Yeni teşvik yasasının avantajlarından yararlanmak üzere Bingöl'e 50 Milyon Euro'luk yatırım yapacaklarını ifade eden şirket yetkilileri, yatırım konusunda Bingöl Valiliği'ne müracaat ettiklerini belirterek, daha önce yaşanan arsa sıkıntısının tekrar yaşanmaması için çözüm beklediklerini kaydettiler.
Şirket yetkilileri, "Şirketimiz tarafından 2009 yılından bu yana Bingöl'e çimento fabrikasının yapılması için bir çalışma yapıldı. Ancak kurulması planlanan fabrika arsa sıkıntısı nedeniyle yarım kaldı. Bu yılda hükümet tarafından yatırımcıları yatırıma teşvik etmek amacıyla yapılan yeni teşvik yasasının avantajlarından yararlanmak üzere yeniden bu fabrikayı kurmak için çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında Bingöl Valiliği'ne başvuru da bulunduk. Arsa sorunu çözüldükten sonra yatırıma başlayacağız. Arsa sorunun çözümü konusunda gerekli duyarlılığı bekliyoruz. Yapacağımız 50 milyon Euro'luk fabrikanın yıllık kapasitesi bir milyon ton civarıdır. Bu yatırımın Bingöl'e katma değeri olduğu gibi maden kaynaklarının değerlendirilmesine de neden olacaktır" dediler.
(Furkan Bingöl-İLKHA)