• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Kar Der, Mustazaf-Der'in Kapatılmasını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der) kapatılması kararına ve Gaziantep'te kızının başörtülü okumasını istediği için anne Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına tepkiler sürüyor. Bu tepkilerden biri de Konya'da islami, kültürel ve yardım faaliyetlerini sürdüren Karatay Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 'nden(Kar-Der) geldi.

 

Mustazaf-Der'e verilen kapatma kararının kendilerini üzdüğünü belirten Kar-Der Başkanı Celal Ödemiş, 2004 yılında kurulan Mustazaf-Der'in kurulduğu günden itibaren yaptığı hayırlı işlerin takdire şayan olduğunu söyledi. Ödemiş, "Halkın teveccühünü kazanan ve büyük kitlelerle meydanları Muhammed-i Sevdayla doldurup taşıran, unutulan Rehber Peygamber (sav)'ı hatırlatan ve onun hayatından örnekler vererek programlar tertipleyen, fakir fukara kesimin, halkın ihtiyaçlarına koşuşturan, cahilliği ortadan kaldırmak için canla başla mücadele eden ve amaçları sadece hakkın yolunda halka hizmet etmek olan bu islami derneği maalesef Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesinin kapatma kararı ve Yargıtayın onaylamasıyla başta mazlum ve mustaz'af halk olmak üzere hepimizi derinden üzmüştür." ifadelerini kullandı.

 

Kapatılma Kararını Şiddetle Kınıyoruz
Derneğin kapatılması kararını şiddetle kınadıklarını söyleyen Ödemiş konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Soruyoruz tüm kamuoyuna;
Cahillikle mücadele etmek kapatılma kararı mıdır?
Yardıma muhtaç insanlara yardım etmek kapatılma kararı mıdır?
Karanlık odakların gece yarılarından sonra dernek şubelerine kurşun sıkması daha sonra faillerinin bulunmaması ve bunun sonucunda dernek şubelerine de kilit vurulması kapatma kararı mıdır?
Yüksekova'da Mustazaf-Der Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna'nın katledilmesi kapatılma kararı mıdır?
Kar-Der camiası olarak bu kapatılma kararını şiddetle kınıyor ve bu gibi yanlış kararların bir daha yaşanmaması için yetkilikleri daha dikkatli olmaya davet ediyoruz."

 

Vicdan Sahiplerini Göreve Çağırıyoruz
Gaziantep'te kızının başörtülü okumasını istediği için anne Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına da tepki gösteren Ödemiş, "Gaziantep'te sadece kızının başörtülü olarak okula gitmesi ve bir anne olarak ona destek vermesinden dolayı Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezası gönüllerde derin üzüntülere sebep olmuştur. Hem kız çocukların okuması için çaba sarf edeceksiniz hem de diğer yandan kendilerinin istediği şekilde bozulan yasaları evirip çevirip ceza vereceksiniz. Bu hangi hukuk kitabında yazıyor? Hükümet yetkililerine soruyoruz. Bu ceza size veya yakınlarınıza verilseydi nasıl bir ruh halinde olurdunuz? Bu yanlış ve tamamen keyfi cezayı kaldırmak için vicdan sahiplerini göreve çağıyor ve bu cezayı veren zihniyeti kınıyoruz." şeklinde konuştu. (M.Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir