• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
Cizre'de Kan Bağışı Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Cizre ilçesinde Türk Kızılay Diyarbakır merkezinden gelen ekip, Hükümet Konağı önünde kan bağışı kampanyası düzenledi. Cizreli vatandaşlar, Cizre Hükümet Konağı önünde açılan kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

 

Türk Kızılay Cizre Şube Başkanı Abdulaziz Sanrı, "Halkın kampanyaya yoğun ilgi göstermesi bizi mutlu etti. Bizim ve halkın tek isteği Cizre'de de kan bağışı bankasının açılmasıdır." dedi. Halkı her üç ayda bir kan vermeye davet eden Sanrı, kanın hayati önem taşıyan bir madde olduğunu vurguladı. Başkan Sanrı, "Diyarbakır Kızılay ekibi ile burada kan bağışı kampanyası başlattık. Genelde bahar aylarında kampanya başlatıyoruz. Kan vermek bir hayatı kurtarmaktır beklide. Burada bütün Cizreli hemşerilerime sesleniyorum, gelip kan versinler. Kan vermek hem sevaptır hem de hayat kurtarmaktır." diye konuştu.

 

Kan bağışında bulunan Mehmet Çıkal, "Her insanın fazla kanını vermesi lazımdır. Çünkü çok hastalıklara neden olabilir. Diğer insanlarımıza her konuda yardımcı olmamız lazım. Kan vermekle kendi vücudumuz da rahat bir nefes alıyor. Diğer taraftan kan vermek kutsaldır. Kan verirken sanki insanlığı kurtarmış oluyorsunuz. Onun için çok temiz bir iştir. Ondan dolayı herkes kan vermelidir." dedi.(Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir