• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Av. Yılmaz: `Amaç Tahrik Etmektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Mustazaf Der`e verilen kapatma kararının Yargıtay`ca onanması ve Gaziantep`te başörtülü çocuğunun eğitim hakkında ısrar ettiği için anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezası bugün saat: 13.30`da Şanlıurfa`da kitlesel basın açıklamasıyla kınanacak.

İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) tarafından Şanlıurfa Karakoyun İş Merkezi önünde saat 13.30`da başlayacak olan kitlesel basın açıklamasına Mustazaf Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz da katılacak. Haberi alan dernek üye ve gönülleri araç konvoyu ile Mustazaf Der Genel Başkanı eşlik ettiler.

Şanlıurfa girişine gelen araç konvoyu polis ekiplerince durduruldu. Kimlik kontrolü ve GBT uygulaması yapan polis ekipleri, basın açıklamasına katılmak isteyen kişilerin fotoğraflarını çektiği ve kimliklerini de kameraya aldığı görüldü.

Polis: "Alana Toplu Giderseniz veya Slogan Atarsanız Müdahale Edeceğim"
Bu arada konu hakkında Av. Hüseyin Yılmaz, sorumlu polis amiri ile kısa bir konuşma yaptı. Polis amiri, "Sizlerin GBT`lerine baktıktan sonra önünüzü açacağım, ancak Cuma namazı çıkışında basın açıklamasının yapılacağı alana toplu giderseniz veya slogan atarsanız müdahale edeceğim" dedi. Yılmaz, ise basın açıklamasının yapılacağı alana sesiz bir şekilde gideceklerini ve sesiz bir şekilde dağılacaklarını ifade etti. Bu konuşmanın ardından konvoy şehre giriş yaparak Cuma namazını eda etmek için caminin yolunu tuttu.

Yılmaz: "Sözler Tahrik Edici"
Kısa bir gerginliğin yaşandığı engelleme ile ilgili kapatılan Mustazaf Der`in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu. Basın açıklamasına gelen kişileri durdurarak GBT`lerine baktıktan sonra kimliklerinin TC`lerini de kameraya almanın keyfi bir uygulama olduğunu dile getiren Yılmaz, polis amirinin "Cuma namazı çıkışında basın açıklamasının yapılacağı alana toplu giderseniz veya slogan atarsanız müdahale edeceğim" şeklindeki sözlerini tahrik edici bulduğunu söyledi.
Yılmaz : "Yolda Bir Provokasyon Olmasında Endişe Ediyoruz"
Yılmaz, "Çünkü insanlarımız mecburen toplu bir şekilde gidecekler, ancak kaldırımdan ve sesiz bir şekilde gidecekler. Bizler, yolda bir provokasyon olmasında endişe ediyoruz. Öyle bir şeyin olmaması için elimizden geleni yapacağız ve bu tür ucuz provokasyonlara prim vermeyeceğiz. Bizler, üye ve gönüllülerimiz ile Cuma namazı çıkışında sesiz bir şekilde basın açıklamasının yapılacağı alana sesiz bir şekilde gidip tepkimizi yasal olarak ortaya koyacağız. Ayrıca polisin bu tutumunu da orada kınayacağız." dedi.

Polisin uyuşturucu ve fuhuş gibi kişi veya kurumlarla uğraşması gerekirken üye ve gönüllülerinin yolunu kestiğini belirten Yılmaz, bu şekilde hem kendilerini, hem de polisi boşu boşuna beklettiğini söyledi. Bunu ben kınıyorum. Yılmaz, "Bu tür ucuz ayak oyunlarla artık faaliyetlerimizin engellenmemesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.
(M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir