• DOLAR 34.262
  • EURO 37.408
  • ALTIN 2919.067
  • ...
Anadolu Der, Mustazaf Der'in Kapatılmasını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Anadolu İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Anadolu Der) yaptığı basın açıklamasıyla Mustazaf Der'in kapatılmasını kınadı.

 

Anadolu Der Başkan Yardımcısı Hüseyin Ayaydın tarafından yapılan açıklamada, Mustazaf Der'in tüzüğünde belirttiği ilkelerden taviz vermeden her koşulda mazlum ve mustazaf halkımızın yanında yer aldığı ifade edildi.
Mustazaf Der'in halkımızın maslahatı için müspet hareket etmeyi ilke edindiğini belirten Ayaydın; "Halkımızın Mustazaf Der camiasına olan teveccühü hazmedemeyen derin ve karanlık yapılar; önce kontrollerindeki çeteleri derneklere ve üyelerine saldırttılar. Dernek şubeleri kundaklandı, üyeleri darp edildi, yaralandı ve katledildi. Devletin emniyet gücü, Mustazaf Der'e yapılan bu saldırıları önlemedi, faillerini ortaya çıkartmadı. Bu tutumuyla saldırganları cesaretlendirdi."dedi.

 

Hücre Evi Basar Gibi Dernekleri Dernek Üyelerinin Evlerini Bastılar
Bu tür saldırılarla maçlarına ulaşamayan derin yapıların başka yollara yöneldiğini belirten Ayaydın; "Bu derin yapı, bu kez kendilerine bağlı güvenlik güçlerini ve yandaş yargıyı devreye soktular. Hücre evi basar gibi dernekleri dernek üyelerinin evlerini bastılar. Niyet okumalarla hazırladıkları fezlekelerle yandaş yargıyı yönlendirip dernek üyelerinin cezalandırılmalarını sağladılar."dedi.

 

Yargı mekanizması üzerinden Mustazaf Der'in etkisizleştirilmek istendiğini belirten Ayaydın; "Yargı üzerinden Mustazaf Der'i etkisizleştirilme, tepkisizleştirme ve sessizleştirme operasyonunun düğmesine basıldı ve Mustazaf Der kapatıldı." dedi.

 

Bu Karar 28 Şubatların Bitmediğinin Apaçık İspatıdır
Bu kararın hukuk skandalı olduğunu savunana Ayaydın; " Bu karar ülkemiz açısından bir hukuk skandalıdır. 28 Şubatların aslında bitmediğinin apaçık ispatıdır. İnsan hak ve özgürlükleri kağıt üzerindeki değişikliklerle gerçekleşemez. Kapatma kararı hala bu ülkede bazı zihniyetlerin halkımıza rağmen bir şeyler yapabilme sevdasının tezahürüdür."dedi.

 

Mustazaf Der'in Kapısına Kilit Vurulmuş Olabilir Ama Mefkuresine Kilit Vurulamaz
Mustazaf Der'in kapatılmasının yapılan hizmetleri engelleyemeyenciğinin altını çizen Ayaydın; "Mustazaf Der'in kapısına kilit vurulmuş olabilir ama mefkuresine kilit vurulamaz. Mustazaf Der kapatılmış olabilir ama misyonu devam ediyor. Bu misyonun sürdürülmesine hiçbir güç engel olamayacaktır. Mazlum ve mustazaf halkımızı, zalim ve müstekbirlerin insafına terk etmeyeceğiz."diyerek Mustazaf Der'in kapatılmasını sert sözlerle kınadı.
(Ayhan Kaya -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir