• DOLAR 34.288
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2917.089
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle:

Van Olay Gazetesi:
Orta Hasar Bilmecesi Çözüldü
Van'da meydana gelen depremlerde orta hasar alan binalarla ilgili olarak Van Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile AFAD Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda üç üniversitenin ayrıntılı raporundan sonra orta hasarlı olan binalarla ilgili önemli kararlar alındı.

 

Mustazaf-Der'in Kapatılmasının Arkasında Ne Var?-2
Van'da yayın yapan Van TV'ye katılarak Mustazaf-Der'in kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan, kapatılan Mustazaf-Der Van Şube Başkanı Av. Mehmet Mehdi Oğuz ile Başkan Yardımcısı Av. Rasim Saygın'ın dün verdiğimiz konuşmalarının devamını bu gün değerli okuyucularımızın dikkatlerine sunuyoruz.

 

Van Postası:
Yapı Denetim Şirketlerine Güçlendirme Semineri
Van Vali Yardımcısı Altay Uslu, ruhsatı olmayan binaların güçlendirilmesinin mümkün olmayacağını belirterek, "Güçlendirilmesi yapılmayan binalara doğal gaz, su ve elektrik bağlanmayacak ve tanınan sürenin sonunda güçlendirilmesi yapılmadığı takdirde yıktıracağız" dedi.

 

Van Belediyesi, Kentin Her Noktasında Çalışmalarına Devam Ediyor
Van Belediyesi, çalışma sezonunun başlaması ile birlikte hedeflediği çalışmaların bitirilmesi için büyük bir çalışma yapıyor. Kentin birçok noktasında çalışmalar devam ederken, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, hergün çalışma yapılan alanlarda incelemelerde bulunuyor.

 

Vangölü Ekspres:
Van, Kent Orman'ına Kavuşuyor
Van Belediyesi tarafından Kurubaş Tepesi'nde bulanan alanın 'Kent Ormanı'na dönüştürme çalışmasının ilk adımı atılıyor. Kurubaş Tepesi'ne kent dinamiklerinin katılımıyla 10 bin fidan dikilecek.

 

Anneler, Akdamar'da Bir Araya Geldi

Van AK Parti kadın kolları Temsilcileri, Anneler günü münasebetiyle Akdamar Adasına bir gezi düzenlediler.

 

Gazetevan:
KESK Greve Gidecek
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Aydemir, toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamaması durumunda 23 Mayıs 2012 tarihinde greve gideceklerini söyledi.

 

Van'da Yapı Denetim Şirketlerine Güçlerdirme Seminer
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından ekiplerin orta hasar raporu verdikleri binaların güçlendirilmesiyle ilgili Van Valiliği ile Belediye Başkanlığı tarafından yapı denetim firma yetkililerine yönelik güçlendirme semineri düzenledi.

 

Medyavan:
Van Depremi Bağış Raporu
Kardeşlik Zamanı" programında depremzedelere yardım etmek için canlı yayına bağlanan yardımseverlerimizin taahhütleri sonrası toplanan miktar 65 milyon TL olarak ifade edilmiştir. Bu rakam nakdi yardımlar dışında, vaad edilen ayni yardımların da toplamını kapsamaktadır.

 

Kesk Greve Gidecek
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Aydemir, toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamaması durumunda 23 Mayıs 2012 tarihinde greve gideceklerini söyledi.

 

Van Haber:
Adalet İçin Adalet İstiyoruz
Öldürülen annenin dört çocuğu annelerinin hesabını yüce mahkemeye havale etti! (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir