• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2919.799
  • ...
Best Der, Mustazaf Der'in Kapatılmasını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Best Der, Mustazaf Der'in kapatılmasını ve Gaziantep'te başörtülü okumak isteyen kızına destek veren Güllü Çevik'e ceza verilmesini sert bir dille kınadı.

 

Best Der'den yapılan açıklamada, Mustazaf-Der'in, Bediuzzaman'nın tespitleriyle; fakirlikle, cehaletle ve ihtilaflarla mücadeleyi kendisine misyon olarak seçtiği ve yaptığı çalışmalarla halkın yoğun teveccühüne mazhar olduğu belirtilerek, verilen kapatma kararının haksız ve hukuksuz olduğu vurgulandı.

 

Böylesi Ucube Kararların Önüne Geçilsin
Mahkeme'nin hukuksuz bir şekilde yasalarda karşılığı olmayan suçlamalarla ve niyet okumalarla kapatma davası açtığı ve bu yönde karar verip dosyayı Yargıtay'a gönderdiği belirtilen açıklamanın devamına şu ifadelere yer verildi: "Ve kapatma dosyası gönderilen Yargıtay, yapılan Kutlu Doğum etkinliklerinden sonra kapatma davasını onaylayıp Mustazaf-Der'i kapattırdı.

Bizler Best-Der olarak yapılan bu hukuksuzluğu şiddetle kınıyoruz.
Hükümete de seslenerek böylesi 'ucube' kararların önüne geçmesini istiyor, Adalet, Eşit haklar ve özgürlüklerin dillendirildiği böylesi bir zamanda bu tip hukuksuzluğun, adaletsizliğin bir daha tekrarlanmaması için dikkatli olmaya davet ediyoruz."

28 Şubat Kararları Hal Yürürlükte mi?
Gaziantep'te Güllü Çevik'e ceza verilmesinin de kınandığı açıklamada, olay kısaca şöyle anlatıldı: "Gaziantep'te başörtülü kızını okula almayan okul yönetimini şikâyet etmek için gittiği karakolda suçlu pozisyonuna düşürülen, Güllü Çevik bacımız bir anda kendisini hâkim karşısında bulup 2 yıl 10 ay gibi bir cezaya çarptırılmıştır."

 

Halkın yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bir kız çocuğunun Allah'ın emri olan başörtüsüyle okula gitmesinin kimleri rahatsız ettiğinin sorulduğu açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kampanyalar düzenleyerek kız çocuklarının okullara çağırıldığı böylesi bir zamanda, Gaziantep'te gerçekleşen bu olay ister istemez akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına yol açıyor. Yoksa bin yıl sürecek denilen 28 Şubat kararları hala yürürlükte mi?"
Gaziantep'te yaşanan olayın münferit bir olay olmasının temenni edildiği açıklamada, "İnancı için örtüye bürünen bacılarımızın Müslüman bir ülkede uğradığı bu ötekileştirme, Kamuoyunu Derinden Yaralamıştır. Müslümanlarla uğraşmak kimseye fayda sağlamamıştır sağlamaz da. Bu bilinç ve aklıselim ile hareket ederek bu yanlıştan derhal dönülmesi böylesi yanlış kararlarla halkın inançlarına hakarete varan uygulamalara son verilmesi temennisi ile Güllü Çevik bacımızın her bakımdan desteklediğimizi belirtiriz. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir