• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
20 Yıllık Parkı Yokluğa Terk Ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- 20 yıl önce yapılan ve ailelerin piknik yaptığı alan artık harabe görüntüsünü andırıyor. Bingöl'ün piknik alanlarının en önemlilerinden olan DSİ Parkı ilgisizlikten yakınıyor. 1992 yılında Devlet Su İşleri tarafından yapılan park, 6 yıl önce Gayt Göynük Sulama Birliği'ne hibe edildi. Gayt Göynük Sulama Birliği adına kiraya verilen parkta çivi üstüne çivi çakılmamış. Yetkililerin konuya gereken hassasiyeti göstermesi gerekiyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Parkı İşletme yetkilisi Mehmet Kuyuldar, Gayt Göynük Sulama Birliği'nin parka bakamadığını söyleyerek, imkanların kısıtlı olduğuna vurgu yaptı.

Parkın sıkıntılarını Bingöl Valiliği'ne bildirdiklerini vurgulayan Kuyuldar, "Böylesine güzel bir parkın harabe olup kendi kaderine terk ediyorlar ve buna göz yumuyorlar. Bir yıldır işletmesini biz yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl işletmeye aldığımız DSİ Parkı çöpten geçilmiyordu. Bunların hepsini resimlendirdik. Park şehir çöplüğünü andırıyordu. Kendi imkanlarımızla parkı temizledik. Çevre düzenlemesi, çeşmeler ve elektrik hatlarını gözden geçirdik. Parkta girişte bulunan kontrol noktasının kapıları ve pencereleri kırıktı. Kendi imkanlarımızla elektriği de bir yere kadar çektik. Su sıkıntısını giderdik. Yeniden bütün boruları döşedik. Tuvaletleri onardık, pencerelerini, lavabolarını taktık. Her sezon başında belirli çalışmaların olması gerekiyor. Her bahar mevsiminde ağaçların budanması gerekiyor. Kışın yoğun kardan dolayı ağaçlar devrildi. Biz bir kısmının budamasını yapabildik. Bizim imkanlarımız kısıtlı. 20 yıl önce bu parka ne yapılmışsa halen o şekilde duruyor. Oturaklar tahrip edilmiş durumda. Bingöllülerin rahatlıkla piknik yapabilecekleri pek fazla alanları yok. DSİ Parkını da çürümeye terk etmişler. Parkın daha güzel ve nezih bir hal alması için yardım talep ediyoruz. Başta Bingöl Valiliği olmak üzere yetkililerden yardım istiyoruz. Parka gelen yolun hali içler acısı. Parka sahip çıkalım" diye konuştu. (Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir