• DOLAR 34.251
  • EURO 37.202
  • ALTIN 2989.415
  • ...
Vahdet  Der Hukuksuz Kararı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Vahdet Der yayınladığı basın bildirisi ile Mustazaf Der'in hukuksuz bir şekilde kapatılmasını kınadı.

 

Bildiride, kapatılan Mustazaf Der'in kurulduğu günden bu yana herhangi şiddete veya yolsuzluğa bulaşmadığı, yaptığı bütün faaliyetlerini tamamen yasal çerçevede gerçekleştirmiş olduğu dile getirildi.

 

Mustazaf Der; Dil, Din Ayrımı Yapmadanm Fakirlere Yardımda Bulunmuştur
Mustazaf Der'in cehalet, fakirlik ve ihtilaflar ile mücadele etmeyi kendisine misyon edinmiş olduğunun altı çizilen açıklamada, "Yapmış olduğu yardımlarda dil ve din ayrımı yapmadan binlerce mağdur aileye ulaşmış onların dertlerine ortak olmuştur. Yapmış olduğu program,mitingve kutlu doğum etkinlikleriyle yüz binlerce insanı bir araya getirmiştir. Bir araya gelen bu yüz binlerce insan bu güne kadar en küçük bir kargaşa çıkartmamış, zerre kadar bir taşı bir yerden alıp bir yere atmamıştır."

 

Mustazaf Der üyelerine yapılan tüm baskı ve tahriklere karşı derneğin sükûnetini koruyup, bırakın çatışmayı en küçük bir sürtüşmeye dahi girişmeyerek halkın maslahatını göz önünde tutup yargı ve kolluk kuvvetini görev yapmaya davet ettiklerinin belirtildiği açıklamada "Sayın Başbakan'ınyeri geldiğince kullandığı 'Zulme rıza zulümdür' sözünü hatırlatarak sormak istiyoruz: Haksızlık sadece devletin üst düzeyindekilere veya bu ülke dışındaki insanlara yapılınca mı zulüm dür." İfadeleri kullanıldı.

 

Açıklama şu ifadeler son buldu: "Şimdi bizde Vahdet der olarak soruyoruz: Yaptığı faaliyetlerin tamamı insani ve İslami olan Mustazafder'in kapatılmasının arkasında yatan gerçek nedir? Neden her gün ülkeyi adeta kaos ortamına sürükleyen güçler ile değilde insanlığın faydası için çalışan sivil toplum kuruluşları ile mesai harcanmaktadır.

 

Yoksa birileri bu ülkede huzur ve sükûnet ortamının sağlanmasından mı korkmaktadırlar?"(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir