• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
Ceylanpınar Ensar-Der, Mustazaf-Der'in Kapatılmasını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA -İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Ceylanpınar Ensar- Der ( Ensar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Mustazaf-Der'in yargı tarafından kapatılması ve Gaziantep'te başörtülü öğrenci annesine verilen hapis cezasını kınadı.

Yapılan basın açıklamasında yargı tarafından alınan karanın insanlık adına büyük bir ayıp olduğu kaydedilerek, "Mazlumlara kucak açan, zalimlere meydan okuyan, yetimlerin, öksüzlerin ve kimsesizlerin kimsesi, muhtaçları ve mustazafları sevindiren Mustazaf-Der' in kapatılması, Cumhuriyet tarihine yazılmış kara bir lekedir!

İnsanlarımızın rengi farklı olsa da, dili kültürü farklı olsa da, fikirleri ve düşünceleri hatta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün söylediği gibi, en aykırı fikirlere sahip olsalar da, kendilerini legal yollarla ifade edebilmelidirler."denildi.

Ensar-Der, yargının verdiği kararın yargıdaki tutarsızlığa işaret ettiği belirtilerek, "Bu anlayış ve çabalarla kendilerini ifade etmeye çalışan, illegaliteye bulaşmamak için özel çaba ve sabır sarf eden, hakkın ve mustazaf halkın sesi olan ve bu uğurda tüm zorluklara göğüs geren Mustazaf-Der'in kapatılması bir yargı tutarsızlığı, bir zihniyet bozukluğu ve bir hukuk katliamıdır." ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi: "Gaziantep'te başörtülü okumak isteyen, Şüheda Çevik adlı kızının hakkını arayan, anne Güllü Çevik'e 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesi de Mustazaf camiasına, sevenlerine ve bu fikirlere ilgi duyan çevrelere yapılan hukuksuzluklar ve adaletsizlikler kamuoyunu düşüncelere sevk etmektedir.

Yapılan tüm bu tutarsız ve hukuksuz yargılamaları, ilk önce bu ülkeyi yönetenlere ve sonra bu olup bitenlerin tamamını işiten ve izleyen halka ve hiç şüphesiz her şeyden haberdar olan yüce Allah' a şikâyet ederek kınıyor, bu yapılan zulme duyarsız kalınmamasını erdem ve iffet sahiplerinden temenni ediyoruz." (Mustafa Kaynak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir