• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Bu Kararlar İnsanlık Ayıbı Olarak Tarihe Geçecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Sultanbeyli`de faaliyette bulunan Semere-Der (Semere Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği) Yargıtay tarafından kapatılması onanan Mustazaf Der`e destek vererek, verilen kapatma kararını ve Gaziantep 18. Asliye ceza mahkemesi tarafından başörtülü öğrencinin annesine verilen cezayı kınadı.

Vicdanları Yaralayan Bir Karar
Yapılan açıklamada, yaptığı hayırlı ve faydalı etkinliklerle halkın gönlünde taht kuran, düzenlediği Peygambere Saygı Mitingi ve kitlesel Kutlu Doğum etkinlikleri ile İnsanlara huzurun kaynağının Resulullah`ın sünnetine tabi olmakta olduğunu hatırlatan ve Hz Peygamber (sav)`in kutlu yolunun takipçileri olduğunu her platformda haykıran Mustazaf-Der`in kapatıldığı ifade edildi. Açıklamanın devamında, "Mazlum ve Mustazaf Filistinli kardeşlerimize destek olan ve acılarını paylaşan Mustazaf-Der kapatılmıştır. Fakirlik ile mücadele şiarıyla, kurulduğu günden beri on binlerce fakir, yoksul ve gariban aileye gıda ve giyim yardımında bulunan, ekonomik açıdan halkımızın yaralarına ilaç ve derman olmaya çalışan Mustazaf-Der kapatılmıştır" denildi.

Mustazaf-Der Cehaletle Mücadele Etmiştir
Cehalet ile mücadele edip binlerce genci zararlı alışkanlıklardan kurtarıp cami ve okul yolunu gösteren bir derneğin keyfi bir şekilde kapatılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığı vurgulandı. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; "İhtilaf ve ayrılıklarla mücadele ilkesi ile yola koyulan, yüzlerce kan davasını çözen ve her platformda kardeşliği savunan, birlik, dirlik ve kardeşlik çağrısı yapan, tamamen yasal sınırlar içerisinde, legal faaliyetleri olan saygın bir sivil toplum kuruluşu olan Mustazaf-Der kapatılmıştır."

Kapatma Kararını Şiddetle Kınıyoruz
Mustazaf-Der`inyaptığı faaliyetlerle ödüllendirilmesi gerekirken basit ve sudan bahanelerle kapatılması Müslüman halkımızın gönlünde derin yaralar açtığı ifade edilen açıklama "Verilen bu kapatma cezasının çözüm olmadığı bilakis Mustazaf-Der`in halkın teveccühünü kazanmış faaliyetlerinin daha gür bir sesle halkımıza ulaşacağını ve toplumumuzun yaralarına merhem olacağının kanaatindeyiz. Sonuç olarak bu ve benzeri kararların bir daha tekerrür etmemesini, yetkililerin olaya el atarak hukuksuzluğu ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atmasını ve kasti verilen bu yanlış karardan dönülmesini temenni ediyor ve kapatma kararını şiddetle kınıyoruz" denildi.

İnsanlık Ayıbı Olarak Tarihe Geçecek Bir Karar
Ayrıca yayınlanan basın açıklamasında İnancı gereği kızının başörtülü olarak okumasını isteyen ve bunun için yasal yollarla hak arayışına giren bir anneye Gaziantep 18 Nolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından zalimane bir şekilde 2 yıl 10 ay ceza verilmesinin de insanlık ayıbı olarak tarihe geçeceğine dikkat çekildi. (Şükrü Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir