• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Kapatmalar, Vicdanları Yaralar
Diyarbakır`daki 43 Sivil Toplum Kuruluşu, merkezi Diyarbakır`da bulunan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf-Der) kapatılmasını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Diyanet-Sen şube Başkanı Ömer Evsen, kendini demokratik zeminde ifade eden hiçbir STK`nın kapatılmaması gerektiğine dikkat çekti.

ABD`den Uludere İtirafı
Wall Street Journal gazetesi, Uludere`de meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan hava operasyonunun, ABD`nin verdiği istihbarat üzerine gerçekleştirildiğini bildirdi.

Sahte Sigortacılığa Dikkat!
14-25 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle sahte sigortalılık konusuna değin Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Şahin, mevzuata göre, bir işyerinden sigortalı gösterilebilmek için, sigortalının o işyerinde fiilen ve işverene hizmet akdi ile bağlı olarak çalışması gerektiğini söyledi. Diyarbakır`da sahte sigortalıların kurumu 6.2milyon lira dolandırdığını da savunan Şahin, bu konuda kapsamlı bir çalışmaya başlandığını açıkladı.

Güneydoğu Güncel: Apartmandaki Yangın Korkuttu
Diyarbakır`ın Kayapınar ilçesinde bir apartmanın 8. katında çıkan yangın nedeniyle doğalgazlı bina boşaltıldı.

Hastanede Yangın Tatbikatı
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sivil Savunma Uzmanları tarafından yapılan tatbikatta, hastane personellerine teori ve pratik eğitimi verildi.

STK`lara Brifing
Dicle Üniversitesi yönetimi tarafından Sivil Toplum Kuruluş (STK) temsilcilerine yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. 20 STK temsilcisinin katıldığı toplantıda 38 yıllık bir geçmişi olan Dicle Üniversitesi yönetimini, devraldıkları günden buyana, hem üniversite hem de Diyarbakır ve bölge için hayati önem taşıyan yatırımlar yaptıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 4 yılın bir değerlendirmesini yaparak, bundan sonraki hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu. Kurumsallaşmaya verdikleri öneme dikkat çekerek, bunu mükemmellikte kararlılık ödülü ile taçlandırdıklarını açıklayan Rektör Saraç, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kamu, özel kuruluşlar ile olan ortaklıklara değindi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir