• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Burhum: "Ramallah'taki Kabine Değişikliği Bölünmüşlüğü Kökleştiriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - İslami Direniş Hareketi Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, Mahmud Abbas'ın Ramallah'taki Selam Feyyad hükümetinde yaptığı kabine değişikliğiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, bu tür geçici çözüm politikalarının Filistin halkına hiçbir yararı olmayacağı ifade edildi.

Burhum, söz konusu hükümetin halk tarafından seçilmediği ve Filistin Parlamentosu'ndan güvenoyu almadığı için faydalı olamayacağını belirtti.

"Yanlış üzerine bina edilen her şey yanlıştır" diyen Burhum, kabine değişikliği kararının Mahmud Abbas başkanlığında birlik hükümeti kurulması için derhal çalışmalara başlanmasını içeren Doha Anlaşması'nı göz ardı etme ve Kahire Anlaşması'nı çiğneme anlamına gediğini söyledi.

Hamas sözcüsü, yapılması gereken en uygun şeyin en kısa sürede birlik hükümetini kurma çalışmalarına başlanması ve esirlerin zaferiyle oluşan olumlu havadan da yararlanarak uzlaşı anlaşmasının uygulanmasının önündeki engellerin kaldırılması olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir