• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
"Dindarlara Karşı Eski Zihniyet Devam Ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf-Der'in, kapatılmasına bir tepki de Batman Hira-Der'den geldi. Batman Hira-Der'den yapılan açıklamada halka seslenilerek, "Değerli halkımız! Ülkenin her tarafında hayırlı etkinlik ve çalışmalarla hepimizin yakından bildiği Diyarbakır merkezli farklı il ve ilçelerinde 20'den fazla şubesiyle hizmet veren Mustazaf Der hakkında açılan kapatma davası maalesef Yargıtay'ca onanmış ve resmen kapatıldığını günlerdir basın ve medyadan takip ediyoruz" denildi.
Mustazaf Der'in, kurulduğu günden bugüne, cehalet, fakirlik ve insanlar arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesi gibi, insani ve İslami çalışmaları ile tanınan ve özellikle her yıl organize ettiği Kutlu Doğum etkinlikleriyle yüz binleri bir araya getiren bu hayırlı çalışmalarından dolayı halka mal olmuş bir STK olduğu belirilen açıklamada, "Halkın gönlünde yer edinmiş olan Mustazaf Der bugüne kadar bütün faaliyetlerini tamamen yasal bir çerçevede icra etmiş ve bugüne kadar hiçbir faaliyetinde en ufak bir taşkınlık dahi yaşanmamıştır. Böyle bir derneğin asılsız isnat ve tamamen senaryolardan ibaret ve hukuksuz gerekçelerle kapatılmış olmasını Hira-Der camiası olarak esefle karşılıyor ve kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada, insan hak ve hürriyetlerinin ve düşünce özgürlüğünün savunulduğu sivil anayasanın hazırlandığı böyle bir zamanda söz konusu mütedeyyin camialar olunca bu tür hukuksuzlukların yaşanmasının eski zihniyetin aslında değişmediğini gösterdiği kaydedildi.

 

İnsanlara, insani ve İslami hizmetleri kendine şiar edinmiş STK'ların kapılarına kilit vurularak ne millete ne de ülkeye hizmet etmenin mümkün olmadığı belirilen açıklamada, "Bu tür kararlarla yapılan mukaddes hizmetlerin önünün kesileceğini düşünenler bilsinler ki yanılıyorlar. Gücünü tamamen haktan ve halktan alan bu kutlu kervan Allah'ın izniyle dün olduğu gibi bugünde yasal bir çerçeve içerisinde hizmetlerine daha bir aşk ve şevkle devam edecek ve halk nezdinde ki itibarını yükseltecektir" denildi.

 

Bu haksız ve hukuksuz kararı kınayıp protesto ettiklerini belirtilen açıklamada, "Bu vesileyle Mustazaf Der hakkında alınan bu kararı kınıyor, Mustazaf Der camiası ve ona gönül veren bütün Mustazaflara geçmiş olsun diyor ve İslami camialar arasında vahdetin oluşmasına vesile olmasını diliyoruz" temennisinde bulunuldu. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir