• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 16 Mayıs 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Adaletten ve İnsaftan Yoksun Bir Hukuk Cinayeti İşlenmiştir`
Mustazaflar Cemiyeti`nden yapılan açıklamada, Mustazaf-Der`in yasal sınırlar içinde faaliyetleri olan saygın bir sivil toplum kuruluşu olduğu belirtilerek, kararla adaletten ve insaftan yoksun bir hukuk cinayeti işlendiği ve verilen kararın vicdanları yaralandığı kaydedildi.
 
`Kozluk Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğünün Açılışı Yapıldı`
SGK işlemleri için Batman`a gitmek zorunda kalan Kozlukluları büyük bir sıkıntıdan kurtaracak olan ``Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü`` açıldı.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Batmanlı Olmak Ortak Çatımızdır` Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin Batman`ın il oluşunun yıl dönümüyle ilgili bir mesaj yayınlayarak "Türkiye`nin 21. Büyük şehri olarak tüm Batmanlılar ve kurumlarımızla daha güzel bir il ve daha yaşanılır bir kent oluşturma çabasını gösterenleri kutlarım" dedi.
 
`Özperk: Kararları Gözden Geçirin`
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Özperk, Gaziantep`te başörtülü bir şekilde okula devam etmek isteyen kızının hakkını savunduğu için anne Güllü Çevik`e ceza verilmesini kınayarak, yaşanan mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
 
Batman Gazetesi; `Öldürülen Doktor İçin Oturdular`
Yaklaşık bir ay önce Gaziantep`te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan`ı unutmadıklarını göstermek için Bölge Devlet Hastanesinde bir araya gelen Tabipler Odası ve SES üyeleri, 10 dakika oturma eylemi yaptı.
 
`ABİGEM`den İhracat Zirvesi 2012`
Batman ABİGEM 24 Mayıs`ta İhracat zirvesi düzenleyecek. Bu yıl ilki düzenlenecek olan İhracat zirvesinde, İhracata yönelik devlet destekleri ve Irak`a ihracatta Irak hükümeti tarafından zorunlu hale getirilen SGS denetimlerinin şartları anlatılacak.
 
Batman Postası; `Batman`ın Doğa Turizm Potansiyeli Araştırılacak`
Batman Valiliği toplantı salonunda "Doğa Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi" konulu toplantı, Batman Vali Yardımcısı Bülent Uygur başkanlığında yapıldı.
 
`TPAO Şenliklerinin Yankıları Devam Ediyor`
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü `nün her yıl geleneksel olarak organize ettiği TPAO Petrol Şenlikleri yankıları Batman ve çevresinde devam ediyor.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Akboğa: Fişleme Zihniyeti, Toplumu Kamplaştırır`
Batman Milli Eğitim Müdürü geçtiğimiz hafta gazetelerde yer alan eğitimcilerin fişlendiği iddiasını reddetti.
 
`Vali Turhan: Batman, Medeniyet Şehridir`
Batman Valisi Ahmet Turhan Batman`ın il oluşu nedeniyle yayınladığı mesajda, 16 Mayıs 1990 yılında il olan Batman`ın henüz 22. Kuruluş yıldönümünü kutlamasına rağmen, Türkiye`nin parlayan yıldızı, bölgesinin de cazibe merkezi konumunu hak ettiğini belirtti.
 
Batman Barış Gazetesi; `2012 Yılı Özürlü Memur Kura Başvuru İşlemleri‏ Başladı`
Resmî Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren `Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik` ile ilgili Batman Valiliği açıklama yaptı.
`Elimizden Geleni Yapmaya Hazırız`
Batman Valisi Ahmet Turhan Özürlüler Haftası nedeniyle Türkiye Görme Engelliler Batman Şubesi`ne ziyarette bulunarak, ne yapmamız gerekiyorsa hazırız dedi.
 
Batman Medya Gazetesi; `Görmeyen Gözlerin Başarısı`
SODES projesi kapsamında düzenlenen bilgisayar eğitimi kursunu başarıyla bitiren görme engellilere sertifikaları Vali Ahmet Turhan tarafından verildi.
 
`Batmanlılar Doğalgaz`ı Öğreniyor`
Önümüzdeki dönemde kent merkezi Doğalgaz ile tanışmaya hazırlanırken, bazı firmalar şimdiden vatandaşları bilgilendirmeye başları bile.
 
Batman Umut Gazetesi; `Bitkisel İlaçlar Eczanelerde`
44. Bölge Batman Siirt Muş Eczacılar Odası Villa Park`ta `Eczacılar Haftası` nedeniyle yemek düzenledi. Eczacı Odası Başkanı M. Emin Beyaz bitkisel ilaçların eczanelerde satılacağını söyledi.
 
`BÜ Öğrencilerinden Kan Bağışı`
Batman Üniversitesi Öğrencileri Bahar Şenlikleri kapsamında üniversite bahçesinde bulunan Türk Kızılay`ına ait stantta kan bağışında bulundu.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Petrol Kenti 22 Yaşında`
Vali Turhan mesajında, 16 Mayıs 1990 yılında il olan Batman henüz 22. Kuruluş yıldönümünü kutlarken; Türkiye`nin parlayan yıldızı, bölgesinin de cazibe merkezi konumunu hak etmekte olduğunu söyledi
 
Batman Duruş Gazetesi; `47 Bin 890 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi`
Batman`da ardı arkası kesilmeyen sigara kaçakçılarına polis göz açtırmıyor. Emniyet ekipleri tarafından bir TIR`da yapılan aramada 47 bin 890 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.
 
Batman Gap Gazetesi; `561 Bin Kök Kenevir Bitkisi İmha Edildi`
Batman Merkeze bağlı Yakıtlı Köyü Dereüstü Mezrası Recepağa mağaraları mevkiinde yapılan kontrolde E.G`ye ait 10 dönümlük tarla içerisinde 561 bin 442 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Teklif, dayatmadır`
Memur-Sen Batman Şubesi, 3+3 memur zammına tepki gösterdi. Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Şafi Özperk; "Benim dediğim olur dayatması sürüyor" dedi.
(Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir