• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Bahreyn`de Muhalif Milletvekilleri Gözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bahreynli muhalif parti yöneticilerinden biri, Bahreyn yönetiminin rejim karşıtı eylemlerle ilişkilendirdiği 2 milletvekilini tutukladığını bildirdi.

Devletin halka uyguladığı şiddetten dolayı istifa eden milletvekilleri Mater Mater ve Cevad Feyruz`un gözaltına alındığını dile getiren El Vefak yöneticisi Abdülcelil Halil, gözaltına alınan milletvekilleri hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.

Tunus ve Mısır`da halk isyanlarının onlarca yıllık diktatörleri devirmesinden ilham alan Bahreyn`de rejim karşıtı isyanda önemli rol oynayan El Vefak partisi, halka uygulanan şiddet dolayısıyla meclisten çekilmişti.

Öte yandan Bahreyn İçişleri Bakanı, ülkede isyanlar sırasında yaralanan rejim karşıtlarını tedavi ettikleri gerkçesiyle gözaltına alınan bazı doktor ve sağlık görevlilerinin askeri mahkemede yargılanacağını açıkladı.

23 doktor ve 24 hemşirenin eylemcilere yardım etmek gerekçesiyle yargılanacağını kaydeden Halid Ali Bin Halife, ayrıca bu sağlık görevlilerinin eyleme katılmaktan da yargı karşısına çıkacağını söyledi.

Bahreyn`de ilan edilen ohal devam ederken, Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan`ın gönderdiği bin 500 işgal birliği askeri hala ülkede bulunuyor.

ETHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir