• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
"Hak Gaspına Müsaade Edilmeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 6 kişilik hükümlü kadrosu için Batmanlı vatandaşların haklarının gasp edilmeyeceğini söyleyen Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir bu durumun takipçisi olacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili muhabirimize değerlendirmelerde bulunan Batman Milletvekili Ziver Özdemir Batman'da istihdam edilecek memur-işçi alımında öncelikli hakkın Batman ikametgâhlı vatandaşların olmasını kendilerinin ortaya çıkardıklarını söyledi. Özdemir açıklamasının devamında; "Bunu ortaya biz çıkardık ve bunun takipçisiyiz. Batmanlı hemşerilerimizin haklarının gasp edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Başvuru tarihi itibari ile başka illerden ikametgâhlarını bir şekilde Batman'da gösterenler tespit edilecek ve gereği yapılacak. Batmanlı hemşerilerimizin haklarının kesinlikle gasp edilmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Hatırlanacağı üzere Batman Milli Eğitim Müdürlüğünün hükümlü statüsünde istihdam edeceği 6 kişilik eski hükümlü kadrosu için, Türkiye İş Kurumu Batman İl Müdürlüğüne başka illerden başvurular yapılmıştı. Diyarbakır, Muş ve Malatya gibi illerde yaşayan bazı kişilerin, hükümlü statüsünde başvuru yapmak için uydurma beyanlarla Batman'da ikamet göstermeleri ve sözlü sınav/mülakat için Batman Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen listede isimlerinin olması, Batmanlı vatandaşların bir bakıma 'hak gaspı' olarak değerlendirilerek kamuoyunun tepkilerini beraberinde getirmişti. (Muhyeddin Beyca -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir