• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Öldürülen Doktor İçin 10 Dakika Oturma Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Bölge Devlet Hastanesinin bahçesinde saat:12.45'te Batman Tabip Odası ve Batman SES Şubesi yaklaşık bir ay önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ı unutmamak adına ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamadan önce katılımcılar siyah kurdeleyle ağızlarını kapatıp yaşanan olayı protesto ederek oturma eylemi yaptı.

 

Basın açıklamasını Batman Tabip Odası Genel Sekreteri Selahattin Oğuz yaptı.

 

Yaklaşık bir ay önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın kaybedilmesinin üzerinden bir ay geçmesine rağmen hekime / sağlık çalışanına yönelik şiddette azalma değil artma olduğunu belirten Oğuz, "Daha bundan 10 gün önce yine ilimizde iki meslektaşımıza ver bir sağlık çalışanına yönelik fiziki ve sözlü şiddete tanık oluyoruz" diye tepki gösterdi.

 

Oğuz, TTB ve SES Genel Merkezinin aldığı karar gereği meslektaşlarını yitirdikleri yani saldırıya uğradığı an gün ve saatte mayıs ayı boyunca her hafta salı günü yaşanılanları unutturmamak ve duyarlılık oluşturmak için saat 12.45'te 10 dakika oturma eylemi yapacaklarını ifade etti.(M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir