• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
`Esirlerin Direnişiyle Gurur Duyuyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meşal, "Filisin halkı onların kahramanlığıyla ve direnişiyle gurur duyuyor. Onlar, özgürlükleri uğruna zulme tahammül ettiler" dedi.

Hamas lideri, dün akşam (14 Mayıs Pazartesi) El-Quds ve El-Aksa kanallarına konuştu. Filistin halkının ve esir yakınlarının işgal zindanlarında yatan esirlerin mücadelesine verdiği desteği öven Meşal, Arap ve İslam ülkelerinin verdiği desteği de takdir ettiklerini ifade etti. Meşal, anlaşmanın geçen Cumartesi günü Mısır İstihbaratı`yla yapıldığını söyledi.

Esirlerin kazandığı zaferin esirleri özgürlüğüne kavuşturmak için verilen büyük mücadelenin bir parçası olduğuna işaret eden Meşal, Filistinli esirlerin meşru haklarını elde etmek için boş midelerle büyük bir savaş verdiklerini belirtti. Hamas lideri, kazanılan zaferin hakların elde edilmesi için izlenecek yol konusunda güzel bir örnek olduğuna dikkat çekti.

Esirlerin zaferinin mücadeleler zincirinin bir halkası olduğunu kaydeden Meşal, açlık grevi eyleminin asıl yükünü esirlerin ve daha sonra Filistin halkının taşıdığını söyledi.

FİLİSTİNHABER

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir