• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Anadolu Eğitim Sendikasından Zam Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Anadolu Eğitim Sendikası hükümetin memur maaşlarına 2012 yılı için 3+3, 2013 yılı için ise 2+3 zam teklifine tepki gösterdi.

 

Anadolu Eğitim Sendikası tarafından yapılan açıklamada memura 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı için ise yüzde 2+3 zam teklif edildiğinin belirtildiği açıklamada, yüzde 16 ile yüzde 30 aralığında zam talepleriyle masaya oturan sendikaların şaşırmış görünmelerine şaşırmamak gerektiğinin ifade edildiği açıklamada sendikaları açısından bu teklifin ahlaksız olduğu kadar bizzat sendikaların neden olduğu bir durum, olduğunun altı çizildi.

 

Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası Bingöl İl Başkanı Veysel Çeliker imzalı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Grevsiz toplu sözleşmeye "evet" diyenlere seslenmiştik. Hakem gölgeli toplu sözleşmenin toplu görüşmeden bile geri bir durum olduğu, haklılığımızın kaynağı olmakla birlikte, bizi üzmüştür.. 5 ay ötelenen sözleşme görüşmesinin ucube yavrusunu kucağına alan sendikaların mevcut yasa ile bağırmaktan öte yapabilecekleri bir şey bulunmamaktadır. Grev hakkı tanımayan sendikal kanun yüzünden saatlik iş bırakma eylemleriyle oyalanacak olan sendikalar işverenle uzlaşmaz ise nihai karar hakem heyetince verilecek. Bu durumda memurlar, kurulun atanmış üyelerinin lütfedeceği virgüllü artırımı ile karşı karşıya kalacaktır.

 

Çalışma Bakanı ağzından maruz kaldığımız teklif içerisinde taban aylıklarına yansıyacak bir iyileştirme bulunmadığı gibi, 4-b ve özellikle 4-c'li personele dair hiçbir kazanım söz konusu olmamıştır. Yalnızca öğretmen ve akademisyenlerden esirgenen ek ödemelerin esamesi okunmamaktadır.

 

21 Mayısa kadar düğümlenmek istenen görüşmeler, zaten yoksulluk sınırı altında olan memurların artık açlık sınırına inmesinden başka bir sonuca hizmet etmeyecektir.

 

Bu teklifin vebali memuru itibarsızlaştıran memur sendikalarının boynunadır!"
Bu teklife evet diyen bedelini ağır öder!"

 

Açıklamada devlete her koşulda muhalefet eden yapılarla her koşulda evet diyen siyasallaşmış sendikalar arasına sıkışmış olan memurların, siyaseten bağımsız sendikalara duyulan ihtiyacı bu vesile ile bir kez daha anlamış olacaklarının belirtildiği açıklamada "Pek çok üyenin "hükümetle iyi geçinen, iyi zam alır" yanılgısı 21 Mayıs itibarı ile son bulacak, emanet üyelikler sonlanacaktır.
Anadolu Eğitim Sendikası olarak halen sözleşme umuduyla masada oyalanan sendikaların değerli yöneticilerine sesleniyoruz:
Üç konfederasyonun ortak kararıyla iş bırakılmadığı sürece bu ahlaksız teklif 1-2 puan değişiklikle imzanızla ya da hakem oluruyla geçecektir. Bu kararı derhal almanız ve uygulamanız durumunda memurun gerçek gündemi ve talebi yeniden masaya getirilebilir. Bizleri saatlik iş bırakma eylemleri, göstermelik basın açıklamalarıyla oyalamayın." denildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir