• DOLAR 32.501
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2420.321
  • ...
Viranşehir Cami Der'den Mustazaf-Der'in Kapatılmasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir'de faaliyette bulunan Hak ve Özgürlükler Platformu üye olan Viranşehir Cami-Der başkan yardımcısı Abdullah Çelik, yayımladığı basın bildirisi ile Mustazaf Der'in kapatılması ve kızını başörtülü okula göndermek isteyen Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına sert tepki gösterdi.

Cehalet, fakirlik ve ihtilafla mücadeleyi kendisine gaye edinen Mustazaf-Der haksız bir şekilde kapatıldığı ifade edilen açıklamada, insani, İslami ve ihlâslı çalışmaları halka mal olan Mustazaf-Der'in bu çalışmalarını hazmedemeyen çevrelerin, Mustazaf-Der'i ortadan kaldırmak için her türlü yola başvurduğu belirtildi.

"Mustazaf-Der, defalarca taşlanmış, dernek binaları kundaklanmış, üyeleri takibe alınmış, tehdit edilmiş, iftiraya uğramış, tutuklanmış, darp edilmiş ve (Yüksekova'da) bir yöneticisi de dernek binasında kalleşçe katledilmiştir" denilen açıklamada, Mustazaf-Der camiasının tüm zulüm ve baskılara rağmen İslami ve insani duruşundan taviz vermeyerek, sağduyulu davrandığı hatırlatıldı.

"Tek Tip ve Ilımlı Müslüman(!)" Yetiştirme Projesi de İflas Edecektir
Derin güçlerin Mustazaf-Der'in bu dik duruşunu ve sağduyusunu hazmedemediği ifade edilen açıklamada, "Cumhuriyet döneminde tek dil-tek tip insan yetiştirme hevesi maalesef gönümüzde "tek tip ve ılımlı Müslüman(!)" yetiştirme projesine dönüşmüştür.

Bu proje; İslami etiketli çevreler eliyle ve İslami kimlikli bir hükümetin göz yummasıyla, tevhidi düşünceye sahip Müslüman halkımıza karşı linç kampanyasına dönüşmüş durumdadır.

Mustazaf-Derin kapatılması ve Gaziantep'te kızının eğitim hakkını savunan anneye (Güllü Çevik bacımıza) verilen ceza söz konusu linç kampanyasının son halkalarıdır.

Tek dil-tek tip insan yetiştirme projesi nasıl iflas etmişse "tek tip ve ılımlı Müslüman(!)" projesi de iflas etmeye mahkûmdur" denildi.

Halkın Beklentilerine Kulak Verilmeli
Mustazaf-Der'in kapatılması ve Gaziantep'te kızının eğitim hakkını savunan anneye (Güllü Çevik) verilen cezanın şiddetle kınandığı açıklamada, yetkililerin; kapatmalara, cezalandırmalara ve komplolara göz yummaktan vazgeçmeleri ve halkın talep ve beklentilerine kulak vermeleri istendi. (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir