• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
Gövde Gösterisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı kardeşlerimiz belki iyi niyetli olabilir ama genelde ard niyetli ve taassup sahipleri tarafından sürekli bir çekememezlik ve kıskançlığın söz konusu olduğu hakikat maalesef... Efendimizin mevlidinin kutlanması ve ayrıca kutlayanların gövde gösterisi yaparak bu günü istismar ettiklerine dair görüşler dile getiriliyor.

 

Elbette insanların, peygambere olan sevgilerini belli bir gün veya aya has kılmaları doğru değildir.
Elbette Peygamber efendimiz her zaman için hatırlanmalı, örnek alınmalı ve yaşanmalıdır.
Bu tür programlar insanlar arasında bu kutlu sevginin ve İslami davanın hatırlanmasına, tazelenmesine küçük bir vesiledir ancak.

 

Sanırım bu tür programları düzenleyenler sadece bugünlerde peygamberi hatırlayan ve insanlardan sadece bu dönemde Peygamberlerini hatırlamalarını isteyip 11 ay onu unutanlar veya unutulmasını tavsiye edenler değildir. Ki sadece bu canlanma ve sevgi yalnızca bugünlere mahsussa bu bir kandırmacadan öteye geçemez.

 

Diyarbakır’da yüz binlerce insanın tek gayelerinin Peygamber aşkı olduğu muhteşem bir etkinlik düzenlendi.
Bölgedeki en ufak olayları haberlerinin manşeti yapan medya; karteliyle, muhafazakârı ile her zaman olduğu gibi bu tabloyu görmezden geldi.

 

Birkaç senedir Diyarbakır, Batman, Van başta olmak üzere bölgede bu tür günler vesilesiyle mazlum kürt halkına kurtuluşun İslam’da, Kuran`da olduğu mesajı veriliyor tüm dünyaya.
İslam dininin Kürt halkını esir ve geri kıldığının haykırıldığı ve empoze edildiği böyle bir coğrafyada bu tür etkinliklerin faydası ve önemini inkar etmek ve hatta bu sevginin altında başka şeyler aramak bence biraz insafsızlık olur.

 

Etkinliği düzenleyen belli bir camia olmasına rağmen kendi derneklerinin adı yerine “Peygamber Sevdalıları” adı altında duyuru, organize ve sunuşu yapıyorlar. Kendi dernek ve adlarının öne geçmesine mani olmak için önceden belirlenmiş pankart ve afişler dışında hiç bir argümana izin vermiyorlar. Kendi camialarından, uzun bir süredir legal yolda mücadele etmelerine rağmen başlarına getirilen olaylardan, saldırı ve provakasyonları dile getirerek o anda oluşan duygusal ve hassas atmosferi kendi amaçları için kullanmıyorlar.
Kendileriyle özdeşleşen ilahi ve marşlardan şiddetle kaçınarak sadece Peygamber efendimizi anlatan ezgi ve kasidelere yer veriyorlar.

 

Yüz binlerce insan toplanıyor ve kimsenin burnu kanamadan devasa etkinlikler gerçekleşiyor... İstenirse çok kolay bir şekilde istismar edilip, Peygamber sevgisiyle meydanları canhıraş dolduran halka farklı düşünceler ve cemaatsel kaygılar empoze edilebilir.

 

Son Olarak;
Ergenekoncular Cumhuriyet mitingleri adı altında binlerce kişi topluyor, Solcular nice kalabalığı bir araya getirebiliyor, Pkk`lılar toplanıp on binleri yürütüp her yeri yıkıp yakıyorlar.
Gövde gösteriyse eğer, bırakalım da Müslümanların da tüm dünyaya ve küfre bir gösterileri olsun!
Çok mu?
Emrullah Can/ Diyarbakır - Yaş: 27

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir