• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
"Din İle Bilim Ayrılmaz İki Parçadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hz. Muhammed'e (sav) 40 yaşında vahiy gelişinin anısına 40 ilköğretim okulunda 8.sınıflara yönelik yapılan Matematik-Fen Bilimleri sınavına 2000 öğrenci katıldı. Sınav sonucunda: 1'inciye netbook, 2'inciye dijital fotoğraf makinesi, 3'üncüye MP5, 4. ve 5'inciye Flaş hard disk ve ilk 100 kişiye çeşitli ödüller verildi. Ayrıca kendi içerisinde farklı kategorilerde yapılan bilgi yarışmasında ilk 3'e giren her öğrenciye madalyaları takıldı.

Şanlıurfa Şair Nabi Kültür Merkezinde gerçekleşen ödül törenine okul öğrenci, velilerinin ve okul aile birliği üyelerinin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü de katıldı.

İl Milli eğitim Müdürü Ahmet Pala yaptığı konuşmada,"İlim müminin yitik malıdır, nerede bulursa onu alır, diyor Peygamberimiz. Kur'an-ı Kerim'in ilk emri malumlarınız üzere Oku emridir. Oku diyen bir dinin kitabı veya bir din asla ilimden bilgiden uzak olamaz. Onun için Kutlu Doğum haftası Matematik-Fen bilimleri ödül töreni buymuş aslında… Çok da güzel olmuş. Emeği geçenleri kutluyorum. Ve bu vesileyle bütün yöneticilere buradan diyoruz ki, gelin yarınlarımızı emanet edeceğimiz yavrularımızı, genç kuşağı donanımlı, kültürlü, bilgili, şahsiyetli, kimlikli, ahlaklı kişiler olarak yetiştirelim. Bunu hakikaten başarırsak Allah'ın izniyle yarınlarımız çok daha güzel olacak" dedi.

Daha sonra peygamberimizin hayatını sunum ve video eşliğinde anlatan Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Necmettin Arpag ise kardeşlik ahlakı ve Peygamber sevgisine vurgu yaptı. Günümüz dünyasında insanların birbirlerini ötekileştirmenin kökeninde uhuvvet ruhunun azlığının yattığını dile getiren ARPAG sözlerini şöyle sürdürdü: "Hani biz kardeşliği O'ndan öğrenmiştik. Peki, o ne yapmıştı. Kendisi Arap olmasına rağmen sağında Bilal-i Habeşi; Habeşli bir köle, solunda Selman-ı Farisi; İranlı bir farslı, önünde Süheyb-i Rumi; Bizanslı bir Rum. Onun nurlu yolunu takip eden şahsiyetlere baktığımızda hiç birisinin ayırımcılık yaptığını göremezsiniz. Şarkın Şanlı Sultanı Selahaddin-i Eyyübi'den, Peygamber methine mazhar olmuş şanlı kumandan İstanbul'un Fatihi, Fatih Sultan Mehmed'e kadar gelen bu büyük şahsiyetler Peygamberimizin "Bizden değildir ırkçılığa çağıran, bizden değildir ırkçılık yolunda ölen, bizden değildir ırkçılık yolunda mücadele eden" düsturuyla hareket edip uhuvvet (kardeşlik) ruhunu diri tutmaya çalışmışlardır. O halde bu konuda da bizim için en güzel örnek Peygamberimiz değil midir?" dedi.

Kısa tiyatronun sahnelenmesinden sonra, Vahdettin Arpag adlı öğrencinin "onlar öndeler" ilahisi misafirlere duygulu anlar yaşattı. Şahibe Demir adlı öğrencinin Peygambere hitaben okuduğu mektup, gözyaşlarının sele dönüşmesine ve bazı izleyicilerin bayılmasına neden oldu. Okulun 12. sınıf öğrencilerinden Meral Kılıç yaptığı konuşmada: "Programa babamla beraber geldim ve hayatımda ilk defa babamı ağlarken gördüm. Demek ki, babalarda ağlar tabi peygamber sevgisi söz konusu ise… Belki garip gelecek size ama ben babamın ağlayışına sevindim." dedi.

Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi İzci Grubunun Peygamberin Gelişi adlı tiyatro gösterisiyle devam eden program, ödül töreni ve kırmızı kurdeleli tül perde içine konulmuş hadis ve şekerlerin misafirlere dağıtılmasıyla sona erdi. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir