• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Yar-Der'in Yardımları Muhtaç Ailelere Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Açıldığından bu yana yaptığı yardımlarla adını duyuran Yardım Eli Derneği (Yar-Der) Akçakale Temsilciliği, Kutlu Doğum Ayı münasebetiyle bir ay öncesinden tespit komisyonunun çalışmalarıyla araştırılan yardıma muhtaç 30 aileye yardımlarını ulaştırdı.

İlçelerinde çok sayıda muhtaç ailelerin bulunduğunu söyleyen dernek temsilcisi İbrahim Yılmaz, "Bizler her zaman olduğu gibi şimdi de bu ailelere ulaşmayı hedefliyoruz. Çünkü ilçemizde çok sayıda muhtaç ve fakir aile bulunuyor. İlçemiz GAP bölgesinde olmasına rağmen açlık ve fakirlik sınırı ilçe nüfus oranına göre çok. Bu sebeple bizler yine ilçenin zengin kesimine sesleniyoruz gelin bizimle ilçenin kenar mahallelerini gezin diyoruz. Zenginliğinizden huzur duymak istiyorsanız bu ailelere yardım elinizi uzatın. Bizim aracılığımızla olmasa da gidin siz bu ailelerin halini görün diyoruz." dedi.

Yardım paketlerinin içeriği ile ilgili bilgi veren Yılmaz, "Dernek üyelerimiz günler önce belirledikleri evler için canla başla çalıştılar. Biz bu sefer farklı yardım çeşitleriyle ailelere ulaştık. Hazırladığımız yardım kumanyası 8 çeşit olup geneli kuru gıdadır. Buna ek olarak her aileye 50 kg un ve kadınlar için yöresel Arap kıyafetleri dağıttık." şeklinde konuştu.

Derneğin yardım ulaştırdığı ihtiyaç sahibi ailelerden biri olan İbrahim Bulmuş, "Ben 65 yaşında ve hasta olan biriyim. Çalışamıyorum ve muhtacım. Benim bir oğlum var onunla yaşıyorum o da gözlerinden rahatsız olup hiçbir iş yapamamaktadır. Bu sebeple benim ihtiyaçlarım var ve bana Yardım Eli Derneği şimdiye kadar yardım ulaştırıyor. Allah onlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

Daha sonra dernek üyeleri diğer ailelere de ulaşarak yardım faaliyetlerini yağmura rağmen gün boyu devam ettirdi. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir