• DOLAR 34.323
  • EURO 37.011
  • ALTIN 3015.119
  • ...
"Maddelerin En Tehlikelisi Sigaradır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Okul Polisliği ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü organizasyonunda madde bağımlılığı ile ilgili konferans Fen Lisesi'nde yapıldı. Yıl boyunca süren ve 7 bin 800 kişiye verilen konferansın son ayağı Fen Lisesi'nde düzenlendi. Konferansa öğrenciler, öğretmenler ve okul müdürü katıldı.

 

Madde Kullanımı ve Mücadele Büro Amirliğinden Polis Memuru Serkan Menderes sunum ve konuşma yaptı. Menderes, bağımlılığın bir kereden bir şey olmaz diye başladığını ve önü alınamaz bir şekilde devam ettiğini belirterek "Böylece bağımlı olunuyor. Bir eroin bağımlısının ömrü 3 yıl gibi bir süredir. 3 yıldan sonra genelde intihar ediyorlar" ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının ardından bağımlılık süreci hakkında video gösterisi yapıldı. Video gösterisinin ardından Menderes, maddelerin en tehlikesinin sigara olduğunu ve sigaranın her şeyin başlangıcı olduğunu belirtti. Alkol bağımlılığına ve zararlarına değinen Menderes, "Cinayetlerin yüzde 85'i, .tecavüz olaylarının yüzde 50'sinin, Trafik kazalarının yüzde 65'inin ve Eşini dövme olaylarının yüzde 70'i alkol yüzünden oluyor" dedi.

 

Menderes, Batman'daki internet bağımlılığına da değinerek "Batman'da internet bağımlılığından büyük sıkıntı var" dedi.

 

Menderes, son olarak, Batman'da yaptıkları araştırmalar sonucunda madde bağımlılığının sebeplerini, arkadaş baskısı, merak duygusu, aile içi sorunlar, eğlence amaçlı ve özenti, olarak sıraladı.
(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir