• DOLAR 34.291
  • EURO 37.092
  • ALTIN 3029.347
  • ...
Sanayiciler Kurulu Valilikte Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında valilik toplantı salonunda Bingöl organize sanayi yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Vali Güvençer toplantıda yaptığı açılış konuşmasında öncelikli konularının Bingöl olduğunu sonra tali konu olarak da Bingöl OSB olduğunu belirtti. Tüm risklere rağmen Bingöl`ün yükünü sırtına almış işadamlarının özellikle Bingöl`ün geri kalmışlığını gidereceğini belirtti. Geri kalmışlığın sebeplerinin bilindiğini ancak bu tür toplantılarla çözümler bulunacağını ümit ettiğini belirten Güvençer, Bingöl`ün geri kalmışlık zincirini en fazla beş yıl içinde kıracağını söyledi. Vali Güvençer Bingöl`de sadece hayvancılık ve arıcılık yapıldığını, tarımın ise yapılmadığını söyledi. Bingöl`ün kalkınmasında eğitim, sağlık, enerji, hizmet ve sanayi sektörlerinin etkili olcağına vurgu yaptı.

Vali Güvençer; Bingöl`ün Ulaşım konusunda doğu-batı, kuzey-güney yönlerinde yapılacak yollarla lojistik öneminin artacağını, Teşvik kararnamesi ile Bingöl`ün ivme kazanacağını sözlerine ekledi. Yerli yabancı işadamlarına yol göstermek, yön vermek, ihtiyaçlarını karşılamak ve cesaretlerini artırmak hedefleri arasında olduğunu ifade etti.

Vali Güvençer Valilik yeni yatırım yapmak isteyenlere arsa taleplerini karşılamak üzere sistematik çalışma içersinde olduklarını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Elimizde kolaylaştırıcı üç enstrüman var birincisi; Kent merkezine yakın ova köyleri toplulaştırma çalışması, ikincisi; Müdahale ile avantaja dönüşecek çevre düzen planı, üçüncüsü de Organize Sanayi Bölgesi. Yatırımcının arsa talebi karşılanarak yerli yada yabancı yatırımcıya cesaret verilmeli ve Bingöl olumsuz imajından kurtulmalıdır."

Vali Güvençer`in konuşmasından sonra söz alan OSB müdürü Mürşit Aytekin sunum eşliğinde OSB`nin kuruluşundan günümüze kadar olan süreci aktardıktan sonra katılımcıların soruları ve çözüm önerileri alınarak toplantıya son verildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir