• DOLAR 34.303
  • EURO 37.095
  • ALTIN 3023.755
  • ...
`Erzurumu Denize Bağlayacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Erdoğan, Trabzon`dan karayoluyla Rize`nin Güneysu ilçesine geldi. Başbakanlık`a ait otobüsten hemşehrilerine hitap eden Erdoğan, Erzurumu denize bağlayacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Erzurum`u denize bağlayacağız. Ovit, kar kış geçit vermiyordu. Bu tünelle birlikte kışın da yollar açık olacak`` dedi.

Başbakan Erdoğan, Trabzon`dan karayoluyla Rize`nin Güneysu ilçesine geldi. Erdoğan, ilçede hemşehrileri tarafından yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı.

Başbakanlık`a ait otobüsten hemşehrilerine hitap eden Erdoğan, bugün Trabzon`da AK Parti İl Kongresi`ne katıldığını, yarın Rize`de toplu açılış törenine ve AK Parti İl Kongresi`nde bulunacağını söyledi.

Erdoğan, Pazar günü de Ovit Tüneli`nin temel atma törenini gerçekleştireceklerini ifade etti. Ovit Tüneli`nin dünyanın sayılı tünellerinden biri olacağını dile getiren Erdoğan, ``Erzurum`u denize bağlayacağız. Ovit, kar kış geçit vermiyordu. Bu tünelle birlikte kışın da yollar açık olacak`` diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, vatandaşları yarın yapılacak il kongresine katılmaya da davet ederek, ``İstanbul, Arena Stadı`nı doldurmaya karar vermiş. Rizeliler`in de Yenişehir Stadı`nı dolduracağına inanıyorum`` dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra otobüsten inerek vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan, sohbetin ardından Merkez Mahallesi`ndeki özel konutuna geçti.

Erdoğan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Güneysu`ya geldi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan, Trabzon`dan karayoluyla Güneysu`ya gelirken sevgi gösterisinde bulunan bazı vatandaşları görünce Başbakanlık otobüsünü durdurdu ve vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı.

Erdoğan, Güneysu ilçesi girişindeki Nuri Cıngıllıoğlu Öğrenci Yurdu`nun önünde de Başbakanlık otobüsünü durdurarak öğrencilere derslerinin nasıl olduğunu sordu ve başarılar dileyerek satranç takımı dağıttı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir