• DOLAR 34.252
  • EURO 37.038
  • ALTIN 3028.381
  • ...
Özgür-der: Filistinli Tutsaklara Sahip Çıkalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaser Ekinci /İstanbul

Siyonist israil zindanlarında binlerce mazlum Filistinli Müslüman, insanlık dışı muamele görüyor. siyonist zulmünü duyurmak isteyen 1500’ün üzerindeki Filistinli Müslüman yaklaşık 1 aydan beridir açlık grevi başlattı. Özgür-Der de bu gün Filistinli esirlerin seslerini duyurmak ve tüm Müslümanların Filistin halkına sahip çıkması için bir yürüyüş eylemi ve akabinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Siyonistler orda kalmayı hak etmiyorlar
Fatih Camisinde kılınan cenaze namazından sonra toplu olarak tekbir ve sloganlarla yürüyüşe geçen grup Saraçhane Parkı’na kadar yürüdü. Yüzlerce kişinin katıldığı eylem basın açıklamasıyla devam etti. Basın açıklamasında ilk olarak Prof. Dr. Ahmet Ağırakça konuştu. Konuşmasında tüm Müslümanları mazlum Filistin halkına destek olmaya çağıran Ağırakça, “Devamlı olarak Filistin’in yanında olmalıyız ve onların yanındayız. siyonizmin sonu geliyor ve onlarda farkındadırlar. Onlar (siyonistler) orda kalmayı hak etmiyorlar. siyonizme karşı olan mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Vahşet altında 9 yıl boyunca ailemle hiç görüşemedim
Ardından 9 yıl boyunca siyonist zindanlarında kalıp siyonist vahşete tanık olan ve ardından Gilat Şalit ile yapılan takas sonucu bir Filistinli genç konuştu. Terörist israil’in hiçbir insani kural tanımadığını ifade eden genç 9 yıl boyunca ne ailesinden ne de herhangi bir yakınıyla görüşmediğini belirtti. Sebebini de açıklayan genç, “Çünkü İsrail askerleri ziyarete veya görüşe gelenleri çırıl çıplak bir şekilde soyunmalarını söylüyordu. Aksi halde görüştürtmeyeceklerini söylüyorlar. Aynı muameleye esirler de tabii tutuluyordu. Biz Müslüman ve iffetli Filistinliler ise bu aşağılık durumu yaşamamak için reddediyorduk. Bu nedenle 9 yıl boyunca tek bir sefer dahi hiçbir yakınımla görüşmedim” dedi.
Filistinli gencin konuşması sık sık katil israil aleyhine atılan sloganlarla kesildi.

Filistinli esirlere sahip çıkalım
Son olarak konuşan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, terörist israil’in Filistin halkına uyguladığı vahşet ve insanlık dışı muamelelere dikkat çekerek, açlık grevindeki mazlum Filistinli esirlere destek vermeye çağırdı. Grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir