• DOLAR 34.247
  • EURO 37.2
  • ALTIN 3014.348
  • ...
Eczacılardan Bitkisel İlaç Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Eczacılar bilimsel eczacılığın kuruluşunu kutluyor. Her yıl "14-20 Mayıs Eczacılar Haftası" nedeniyle 44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

 

TPAO Petrol Kafe'de düzenlenen toplantıya yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Oda Başkanı Eczacı M. Emin Beyaz ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda Başkan Beyaz, 14 Mayıs'ın eczacılık eğitimi veren kurumların çekirdeğini oluşturan ilk eczacılık sınıfının açılarak Türkiye'de bilimsel eczacılığın başlatılmasının yıldönümü olduğunu belirtti.

 

Bitkisel Ürünleri Eczacılardan Alın
2009 yılından beri her yıl belirli temalar etrafında kutladıkları "Eczacılık Haftası"nın bu yıl "Bitkisel ürünleri" yerleştirdiklerini ve bu konuya dikkat çekmek istediklerini ve halkı bilgilendirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Beyaz, bitkisel ürünlerin ilaç olarak kullanılması konusunda ülkemizdeki mevcut uygulamalara bakıldığında, gerek alanın tanımlanması gerekse yasal düzenlemeler ve denetim aşamasında ciddi sıkıntılar olduğunun görüldüğünü belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 'Gıda destek maddesi' adı altında ruhsat alıp bitkisel tedavi edici şekliyle ürünler piyasaya sürüldüğünü ve bunun yanlış sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

 

Bu ürünlerin eczacılardan alınması gerektiğini belirten Beyaz, "Eczacı temel uzmanlık alanı ilaç olan bu bağlamda sağlık alanındaki devredilemeyecek ve vazgeçilemeyecek olan bir sağlık elemanıdır. Doğru üretim standartlarına göre üretilmiş bitkisel ilaçların doğru danışmanlık hizmeti ile halka sunulması ancak eczacılar eliyle yürütülebilir" ifadelerini kullandı.

 

Beyaz, halk sağlığı açısından daha büyük sorunlarla karşılaşmak istenilmiyorsa gıda takviyesi adı altında sağlık beyanları kullanılarak yazılı ve görsel medyada tanıtımı ve pazarlaması yapılan ürünlerin satışı durdurması gerektiğini belirtti.

 

Beyaz, son olarak, "Tüm meslektaşlarımın "14 Mayıs Bilimsel Eczacılar Gününü" kutluyorum" dedi. (Fatih Akgül-İLKHA)
.

Bu haberler de ilginizi çekebilir