• DOLAR 34.243
  • EURO 37.244
  • ALTIN 2990.153
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 11 Mayıs 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; 'Sevgi Der'den "Hz. Meryem ve İffet" Konulu Etkinlik' Batman Sevgi-Der, "Müslüman Kadınlar Günü" nedeniyle 13 Mayıs Pazar günü Batman Şehir Stadyumunda düzenleyeceği "Hz. Meryem ve İffet" konulu etkinliğe tüm Müslüman bayanları davet etti.

'Motosikleti ile İluh Deresine Düştü'
Batman'da motosikleti ile İluh Deresinde beton zemine düşen şahıs ağır yaralandı.

Batman Mezopotamya Gazetesi; 'Ekmekte Katkı Madde İddiası'
Son günlerde Batman'da ekmek fiyatlarında yaşanan rekabet, beraberinde halkın kafasında soru işaretleri oluşturdu. Daha önce 1 TL'ye satılan 3 ekmeğin, fiyatında ve gramajında değişiklikler yapılarak, 1 TL'ye 4 ekmeğin satışa sunulduğu kaydedildi.

'TÜMSİAD Avrupa İş Gezisinden Döndü'
TÜMSİAD Batman Şubesi'nin de aralarında bulunduğu 40 kişilik işadamı heyeti, 4 ülkeyi kapsayan Avrupa iş seyahatinden döndü.

Batman Pusula Gazetesi; 'Valiliği İletişim Koordinatörü Basınla Tanıştı'
Batman Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Koordinatörü görevine yeni başlayan Ömer Keskin, basınla kahvaltılı tanışma toplantısında bir araya geldi. Keskin, basınla ilişkilere önem vereceklerini ve herkese eşit mesafede olduklarını belirtti.

'Vali Turhan Petrol Sahasında'
Batman Valisi Ahmet Turhan, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nün hafta tamamen kendi kaynaklarıyla Sason İlçesinde açtığı ilk petrol kuyusunda incelemelerde bulundu.

Batman Gazetesi; 'Lise Öğrencisi Canına Kıydı'
Sason'da lise öğrencisi girdiği bunalım sonucu tavana astığı iple intihar etti. Sason ilçesinde girdiği bunalım sonucu tavana astığı iple intihar eden lise öğrencisi Ö. Ö. (17) olay yerinde hayatını kaybetti.

'TPAO, Kız Meslek Lisesi Yapıyor'
Yaklaşık 9 milyon liraya mal olması beklenen okulun parasının Valilik hesabına aktarıldığını belirten TPAO. Bölge Müdürü Süleyman Çalık, okulun 1 veya 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmasını arzuladıklarını söyledi. Okulun Valilik tarafından tespit edilecek bir alana yapılacağını belirten Çalık, prosedürlerin tamamlanmasının ardından inşaat çalışmalarının başlayacağını ifade etti.

Batman Postası; 'Batman'ın Bazı Mahalleleri Elektriksiz Kalacak!'
Batman'da bazı mahallelerde 26 gün boyunca muhtelif zamanlarda elektrik kesintisinin yaşanacağı bildirildi.

'SP Genel Başkanı Kamalak Batman'a Geliyor'
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Pazar günü partisinin İl Divan toplantısına katılmak üzere Batman'a geliyor.


Batman Barış Gazetesi; 'Çekirge İstilası!'
Sason İlçesinin birçok köyünde ekili arazilere zarar veren çekirgeler, köylüleri tedirgin ediyor.

'Arıza Çalışanları Sendika Kapsamında'
TES-İŞ Diyarbakır l No'lu Şube Başkanı Ali Öncü, Genel Sekreter Beşir Vural, Teşkilatlandırma Sekreteri Ahmet Demirhan, işyeri temsilcileri Altan Aybar, Azat Sarı, Selami Erpolat ve yaklaşık 70 Arıza Bakım Onarım işçisi Belediye Konferans Salonunda bir araya geldi.

Batman Medya Gazetesi; '700 Yıllık Arıtma Sistemi'
Hasankeyf'te sürdürülen kazı çalışmalarında, 13. Yüzyıla ait atık su arıtma sistemi bulundu. Kazılardan sorumlu Prof. Dr. A. Selam Uluçam, "Günümüzde bile böyle bir sistem yok" dedi.

'Hasankeyf'i Bitiren Karar'
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu aldığı kararla, Koruma Bölge Kurullarını devre dışı bıraktı. Bölge kurulu, barajın tamamlanmasını uygun bulmasa dahi, Ilısu Barajı faaliyete geçebilecek.

Batman Doğuş Gazetesi; 'Köyde Meydanında Petrol Fışkırdı'
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Şirketi Batman'da bir köy ortasında petrol aradı. Köy ortasında yapılan sondaj çalışmalarında 4 kuyu açıldı. Açılan 4 kuyuda şuana kadar yapılan çalışmalarda en kaliteli petrolün çıkarıldığı belirtildi.

Batman Duruş Gazetesi; 'Motosikleti ile İluh Deresine Düştü'
Batman'da motosikleti ile İluh Deresinde beton zemine düşen şahıs ağır yaralandı.

Batman Umut Gazetesi; 'Keskin: Herkese Eşit Mesafedeyiz'
Batman Valiliği İletişim Koordinatörü görevine yeni başlayan Ömer Keskin, basınla tanışma toplantısında bir araya geldi. Keskin, basınla ilişkilere önem vereceklerini ve herkese eşit mesafede olduklarını kaydetti.

Batman Çağdaş Gazetesi; 'Şimdi Bile O Eski Sistem Yok'
Artukoğulları-Eyyübi dönemine ait Dicle nehrine akan şehir kanalizasyon ile içme suyu şebekesi ortaya çıktı. Hasankeyf'te bir süre önce start alan kazılarda 13. yüzyıla ait yer altı kanalizasyon ile içme suyu şebekesi gün ışığına çıktı. Hasankeyf kazılarından sorumlu Prof. Dr. A. Selam Uluçam, Dicle nehrine atık sularını önleyen filtreli kanalizasyon şebekesinin günümüzde olmadığını söyledi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir