• DOLAR 34.291
  • EURO 37.197
  • ALTIN 2982.043
  • ...
Altyapı Çalışmaları 5 Ayrı Noktada Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın girişimleri sonucu ihalesi yapılan ve Bingöl'ün 40 yıllık ihtiyacını gidermesi hedeflenen kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatlarının yapım işlerine Kaleönü ve Kültür Mahallelerinde 5 ayrı noktada devam ediyor.

Çalışmaların 5 ayrı noktada devam ettiğini dile getiren Başkan Atalay, "İller Bankası'nın 1998 yılında yaptığı projesi revize edilerek, yeni proje çizildi. Yeni proje İller Bankası standartlarına göre projelendirilmiştir. Kaleönü Mahallesi'nde 4 ekiple çok yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Şunda 6 bin metre (6 Km) kanal döşenmiştir. Aynı zamanda Kültür Mahallesi'nde Pazartesi gününden itibaren çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Şehir merkezinden gelen yağmursuyu hattımız ve kanalizasyon hattımız Kültür Mahallesi'nden deşarj edilip Arıtma Tesisi 'ne verilecektir. Ana hatlarımızda çeşitli kollara ayrılarak bu hatlarımız Arıtma Tesisi 'ne bağlanacaktır." dedi.

Atalay, "Çaplarımız nüfus yoğunluğuna göre yapılmıştır. Bingöl nüfusu hâlihazırda 95 bin 700, projemiz 176 bin kişiye göre hazırlanmıştır. 2060 yılına kadar bu proje Bingöl nüfusunu besleyecek ve kaldırabilecek potansiyeldedir. Projede ortalama derinliğimiz 2 metre ile 2 metre 40 santim arasında değişmektedir. Zemin durumuna göre, yer yer 4 metreye de çıkabilmektedir. Şehir merkezinde 2 metre ile 2 metre 50 santime kadar değişebilmektedir. Yağmursuyu hattımızda bin 200'lük olup şehir merkezi Hacı Hıdır Camisinin önünden 600-800 ve 1200'lük borularla Kültür Mahallesi'ne alarak Bingöl çayına deşarj edilecek. Böylelikle yağmur suyunun kanalizasyon hattına karışması engellenecektir" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir