• DOLAR 34.209
  • EURO 37.134
  • ALTIN 2961.308
  • ...
Camiler Biran Önce Onarılmalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Türk Diyanet Vakıf-Sen hizmet binasında gerçekleştirilen açıklamayı Van İl Sekreteri Mehmet Güngör okurken, açıklama yaşanan deprem felaketinin bir daha yaşanamaması için yapılan dua ile başladı.

 

Depremlerde hayatını kaybeden bütün vatandaşlara "Allah'tan rahmet" dileyen Güngör, yaptığı açıklamada deprem sürecini atlatılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

"Camiler Birliktir, Camiler Beraberliktir"
Yıkılan ve hasar alan camilerle dikkat çeken Güngör, şu açıklamalarda bulundu:
"23 ekim ve 09 kasım tarihlerinde Van ilimizde meydana gelen depremlerden dolayı Van merkez ve köylerinde bir çok camimizde ve imam lojmanlarımızda ağır hasarlar meydana gelmiştir ve birçok camimiz ve imam lojmanlarımız da yıkılmıştır. bir kısmı da orta derecede hasar görmüştür. Bütün İslam beldelerinde olduğu gibi bizim yöremizde de camilerimiz çok önemlidir. Camiler birliktir, camiler beraberliktir, camiler kardeşliktir, camiler sevgidir, camiler eşitliktir, camiler tevekküldür, camiler ibadettir. bu denli camilerimiz önemlidir. Bizim bölgemizde inşaat mevsim süresi kısa olduğu için yetkililerimizden ve maddi durumu iyi olan iş adamlarımızdan ve halkımızdan bu duruma bir an önce el atılmasını talep ediyoruz. Bu konuda herkes üstüne düşen görevi inşallah yerine getirecektir. Yıkılan camilerimizin yerine yeni camilerin inşa edilmesini, orta hasarlı olan camilerimizin güçlendirilmesini ve az hasarlı olan camilerimizi de tamiri edilmesini istiyoruz."
(Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir