• DOLAR 34.174
  • EURO 37.238
  • ALTIN 2937.437
  • ...
Yemen Turizm Bakanı Diyarbakır'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Türkiye'de yaşanan gelişmeleri büyük bir dikkatle takip ettiklerini belirten Yemen Turizm Bakanı Motohhari Taki, bu kapsamda Diyarbakır'ı da kapsayan bir inceleme gezisi düzenlediklerini belirtti.


Hastalarımızı Türkiye'ye Yönlendireceğiz
Gezi kapsamında Ortadoğu Sağlık Turizmi Konseyi Koordinatörü Cemal Yılmaz ve bir grup heyetle birlikte, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacaklarını belirten Bakan Taki, "Ziyaretimizin Diyarbakır ayağında Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur'u ziyaret ettik. Türkiye, son yıllarda başta sağlık alanında büyük hamleler yaptı. Bu hamlenin izlerini Diyarbakır'da çıplak gözle bile görebilmek mümkün. Açıkçası Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur ve ekibi kısa süre içinde oldukça başarılı projelere imza atmışlar. Hastane bir yandan sağlık hizmetlerini kusursuz bir şekilde sunarken, öte yandan ise sürekli yeni üniteler eklenerek, hizmet yelpazesi genişletiliyor. Gerek poliklinikler ve gerekse yatan hastaların odaları, modern Avrupa ülkeleri düzeyinde. Doktorlar ve diğer sağlık ekibinin hizmet anlayışı takdire şayan. Doktor-hasta ilişkilerinin bu denli sıcak ve yakın olduğuna ilk kez Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tanık oluyorum. Önümüzdeki süreçte Türkiye-Yemen arasında adeta bir sağlık turizmi yönünde pozitif gelişmeler olacak. Artık hastalarımızı Avrupa veya Amerika'ya değil, Türkiye'ye yönlendireceğiz. Özellikle modern tıbbın en gelişmiş cihazlarıyla hizmet veren Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu konuda ilk tercihimiz olacak. Bu nedenle başta Başhekim Yusuf Yağmur olmak üzere, emeği geçen bütün sağlık personelini tebrik ediyorum" dedi.


Diyarbakır'a Uluslar Arası Hava Limanı Şart
Yemen Turizm Bakanı Motahhari Taki'ye eşlik eden Ortadoğu Sağlık Turizmi Konseyi Koordinatörü Cemal Yılmaz ise "Yemen'de yılda ortalama 800 milyon dolar, tedavi için harcama yapılmakta. Hastalar özellikle Almanya, Mısır ve Ürdün'e yönlendiriliyor. Özellikle Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un göreve gelmesiyle birlikte büyük bir hamle gerçekleştiren ve komplike bir sağlık hizmeti sunan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başarılı çalışmaları, yurt içinde olduğu gibi, yurt dışında da dikkatle izleniyor. Bu nedenle sayın Bakanı Diyarbakır'a davet ederek, hastaneyi bizzat gezip görmesini ve yapılan çalışmaları yerinde incelemesini tavsiye ettik. Diyarbakır ilimiz özellikle Ortadoğu'da sağlık üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bu çalışmaları sayesinde Diyarbakır ilimiz, sağlık turizminde baş aktör olabilir. Bu durum, kent ve bölge ekonomisine müthiş bir katma değer katar. İlk etapta 800 milyon doların yüzde onunu yani 80 milyon doları bile Diyarbakır'a yönlendirildiğini düşünürsek, ne denli bir büyük meblağ olduğunu görmüş oluruz. Kaldı ki sadece Yemen değil, bütün Ortadoğu ülkelerinden gelebilecek hastalara hizmet sunacak bir alt yapı mevcut. Bu durum istihdama oldukça müspet katkı yapar. Birçok insanımıza direkt ve dolaylı iş olanağı sağlar. Ancak öncelikle Yemen/Diyarbakır arası direkt uçak uçuşlarının başlaması lazım ki, hastalar gönül rahatlıyla gelebilsin. Aksi takdirde büyük sıkıntı yaşarız. Bütün kurum ve kuruluşlar el ele verip, sağlık turizminden hak ettiğimiz payı alabilmemiz için çaba sarf etmeli. Biz daha önce bir organizasyon yaparak, birçok hastanın Türkiye'de tedavi olmasını sağladık. Oldukça memnun oldular. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni pilot hastane olarak seçtik. Sayın Bakan ve beraberindekiler gerçekten çok memnun kaldılar. Ancak dediğim gibi uluslar arası bir hava limanı acilen hizmete girmeli. Böylelikle bütün Ortadoğu'dan Türkiye ve Diyarbakır'a hasta nakilleri gelmeye başlar" diye konuştu.


Hedefimiz, Diyarbakır'ı Sağlık Turizminin Merkezi Yapmaktır
Konuklarına hastaneyi gezdirdikten sonra makamında ağırlayan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur ise "Bizim zaten hedefimiz, Diyarbakır'ı sağlık turizminin merkezi yapmak. Bu kapsamda Ortadoğu'nun sağlık üssü olma yolunda oldukça geniş kapsamlı çalışmalarımız var. Hastanemiz bünyesinde artık en zor cerrahi operasyonlar bile başarıyla yapılıyor. Modern tıbbın sunduğu olanakları, olabildiğince hastanemize kazandırıyoruz" diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir