• DOLAR 34.273
  • EURO 37.358
  • ALTIN 2913.12
  • ...
Ölüye Bile Saygı Yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Şırnak`ın İdil İlçesi Sırtköy Beldesinde ikamet eden ve kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 9 çocuk annesi Lama Akman`ın (45) cenazesinin bekleyen tam teşekküllü ambulansa rağmen savcının talimatıyla küçük bir araç ile Cizre Devlet Hastanesi`nden otopsi için Diyarbakır`a gönderilmesi, Akman`ın ailesinin büyük tepkisine neden oldu.
 
Edinilen bilgiye göre, 1.5 yıl önce eşini bir trafik kazası sonucu yitiren 9 çocuk annesi Lama Akman, 3 Mayıs 2012`de ikamet ettiği Sırtköy beldesindeki evinde kalp krizi geçirdi. Önce İdil Devlet Hastanesine oradan da Cizre Devlet Hastanesine sevk edilen Akman, yolda ambulans içinde hayatını kaybetti.
 
Nöbetçi cumhuriyet savcısı 1 saat sonra ön otopsi yaptığı cenazenin Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesini istedi. Sevk kararı verilen cenaze için Cizre Belediyesinden tam teşekküllü ambulans ile cenaze taşıma görevi de gören resmi bir araç gönderildi. Ancak iddiaya göre nöbetçi savcı, cenazenin sıradan bir otomobille nakledilmesini istedi.
 
Batman`da ikamet eden Akman`ın ailesi ile yakınları, savcının cenaze naklini ambulans ve cenaze aracı varken, cenaze nakli için uygun olmayan 33 FN 747 plakalı araçla yapma isteği karşısında şok olduklarını belirttiler. Ambulansın hastanede beklemesine rağmen cenazenin savcının talimatıyla tabuta da konulmadığını iddia eden Akman`ın yakınları durumu savcıya ilettiklerinde savcının 33 FN 747 plakalı aracın adliyenin aracı olduğunu; ancak bununla gönderebileceklerini söylediğini belirttiler.
 
Cenazenin tabuta konulmadan aracın bagajına eşya gibi konulduğunu belirten aile, bir yandan kaybettikleri aile fertlerine üzüldüklerini, bir yandan da cenazelerine yapılan muamele ile adeta yıkıldıklarını ifade ettiler.
 
Cenazelerinin sözkonusu araçla 3 saat sonra Diyarbakır`a ulaştığını ifade eden Lama Akman`ın babası Nuri Açan, ölen kızının acısının bu muamele ile arttığını belirterek, "Bu uygulama bizi adeta yıktı. Onca ısrar ve temennilerimize rağmen, kızım değersiz bir eşya gibi ve tabut içinde olmadan araca sıkıştırıldı. Ölüye bile saygısı olmayan savcı hakkında gereğinin yapılmasını yetkilerden bekliyoruz. Savcının herkesi üzen ve derinden yaralayan bu keyfi davranışı kardeşlik ortamına gölge düşüren bir uygulamadır" şeklinde konuştu.
 
Nuri Açan, kızının cenazesinde yaşananlarla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlık İletişim Merkezine, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna ve Adalet Bakanlığına şikayette bulunacağını belirterek ayrıca sözkonusu savcı hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
 
Lama Akman`ın taziyesinin Batman`da baba evinde kurulduğu öğrenildi. (Veysi Demir-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir