• DOLAR 35.497
  • EURO 36.277
  • ALTIN 3041.47
  • ...
Umut Kapısı Nisan Ayı Faaliyet Raporunu Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -İhtiyaç sahiplerine gıda, giyim, eğitim, sağlık, yakacak, kira, barınma ve diğer bütün hususlarda her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak gayesiyle Kasım 2008`de kurulan Umut Kapısı (Umut Kapısı Gıda Bankası Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği),yaptığı yardımlarla halktan takdir toplamaya devam ediyor.

Kurban ve Ramazan gibi önemli gün ve ayların yanı sıra her ya düzenli olarak yüzlerce ailenin ihtiyacını karşılayan Umut Kapısı, Nisan ayında yaptığı yardım faaliyetlerini basına ve kamuoyuna paylaştı.

409 Aileye Gıda, 189 Aileye Kırmızı Et
Nisan ayı içerisinde 409 fakir aileye gıda kolisi ve 189 aileye kırmızı et yardımında bulunduklarını açıklayan Umut Kapısı Derneği, bir yıl boyunca gıda ve giyim yardımlarından faydalanabilecek olan ailelere de yarım kartlarının teslim edildiği ve yardımlarının aralıksız süreceğinin altı çizildi.

Ayrıca gıda paketlerinde 2 kg pirinç, 2,5 kg bulgur, 2 kg toz şeker, 3 paket makarna, 1 kg zeytin, 1 kg salça, 1 kg mercimek, 1 kg fasulye, 2 litre ayçiçeği yağı, 250 gr fındık ezmesi, 1 kg kireç sökücü bulunduğu açıklandı.

Açıklamanın devamında, "Bizlerden yardımlarını esirgemeyen tüm hayırsever gönüldaşlarımıza teşekkür eder, Rabbimiz yapmış oldukları yardımlarını dergâhı ilahisinde kabul buyursun" denildi.

İşte Umut Kapısı`nın İşleyişi

Müracaat: İhtiyaç sahibi kayıt için istenen belgelerle beraber başvuruda bulunur. Kendisine özel bir dosya açılır. Gerekli araştırmaların yapılması için dosya komisyona gönderilir.

Tespit Komisyonu: Tespit ekibi gelen dosyayı alıp, kişinin evinde, mahallesinde ve gerekli gördüğü yerlerde araştırma yapar ve edindiği izlemini rapor halinde yönetim kuruluna sunar.

Yönetim Kurulu: Yönetim kurulu haftada bir toplanır. Tespit ekiplerinin raporlarını inceler, ihtiyaç sahiplerinin mağduriyet derecesini belirler ve bu aileye hangi aylarda yardım yapılmasını kararlaştırır.

Bilgi Verme: Yönetim kurlunun kararı ailelere bildirilir. Yardım yapılacak ise yardımın yapılacağı ay, gün ve saat muhtaç aileye bildirilir.

Bağış Kabulü: Yardım yapmak isteyenlerin bağışları makbuz karşılığı alınır, bilgisayar ortamında stoklara girilerek barkod numarası verilir. Mağdur aileler ihtiyaçlarını aldıklarında barkod okuyucudan geçirerek alırlar. Böylece kim ne aldıysa otomatik olarak kayda girmiş olur. Veren ele "sen ver gerisini sorma" diyen tavra prim vermeyerek "ver ve takip et" ilkesini benimser. Bunun için de şeffaflık ve hesap verebilirlik vasfına son derece riayet eder.

Gıda Yardımı: Muhtaç olduğu tespit edilene aileye, 2 kg pirinç, 2 kg şeker, 2 kg bulgur, 2 litre sıvı yağı, 1 kg zeytin, 1 kg fasulye, 1 kg mercimek, 1,5 kg et, 1 kutu bulaşık deterjanı, yarım kilo çay ve 3 paket makarna`dan oluşan gıda paketi verilir. Muhtaç insanların durumuna göre, ayda bir veya üç ayda bir yardımlar aralıksız sürer. Ayrıca ihtiyacı olana temizlik ürünlerinden de verilmektedir.

Giyim Yardımı: Altı ayda bir muhtaç ailelere giyim yardımı yapılmaktadır. Giyim yardımında, bay, bayan ve çocuk takım elbise, manto, pantolon, gömlek, kazak, etek, çorap, iç çamaşır ve ayakkabıdan oluşmaktadır. Ayrıca, çok muhtaç olana anında giyim yardımı da yapılmaktadır. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir