• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Baştabip, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ndeki Yenilikleri Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Rıza Dündar Hastanede Mardin merkez ve ilçede görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, çalışmaları hakkında basını bilgilendirdi.

Hastanede yapılan yenilikler hakkında bilgi veren Dündar, Acil serviste 14 yataklı yeni müşahede alanı, acil serviste 4 yataklı Kritik gözlem alanı, 13 tedavi yatağı içeren donanımlı fizik tedavi ve Rehabilitasyon merkezi ve yatan hasta kısmında toplam 55 yataklı yeni servislerin hizmete açıldığını belirtti.


Dündar, yapım işi tamamlanan 5 yataklı psikiyatri servisinin ise, tüm ihtiyaçlarının temin edildiğini, personel takviyesi ile Mayıs ayı içinde açılmasının planlandığını söyledi.

İki adet dijital röntgen cihazı, sesli ve görüntülü olarak hasta çağırma sistemi bulunduran dijital röntgen birimini hizmete sunduklarını ifade eden Dündar, "Ayrıca patoloji biriminde daha hızlı sonuç elde etmek için havalandırma sistemi ve teçhizat düzenlemesi yapılarak yeni patoloji ünitesini hizmete açtık. Bölgenin en büyük ve en donanımlı kan transfüzyon merkezinin cihaz eksiklikleri tamamlanmış, mayıs ayı içinde resmi olarak hizmete açılması için gayret ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Yanık ünitesi kurma çalışmaları başlattıklarını dile getiren Dündar, 5 adet 4 motorlu hasta yatağı ve monitörlerin alındığını, bakanlık onayı için dosya hazırlama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Dündar, "Merkez laboratuara ek olarak açılacak olan özellikle acil servis hastalarına yönelik hizmet verecek olan ek laboratuar birimi tüm cihazlarıyla oluşturulmuş, personel takviyesi sonrasında açılması için uğraşıyoruz. Hastane bahçesine kaymakamlığın katkılarıyla 2 adet çocuk parkı yapımına vesile olduk. Göz polikliniği açılması için gerekli cihazlar alınmış, mayıs ayı içinde hizmete açılması için elimizden gelen hızı veriyoruz" dedi.

Şehir merkezinde yer alan diş tedavi birimi için yer tahsis edilerek ana binaya alındığını dile getiren Baştabip Dündar, "Diş tedavi biriminin mesai sonrası çalışması düzenlenmiş, mevcut tedavilere ek olarak kanal tedavisi hizmeti verilmeye bu günlerde başlanacaktır. Ayrıca su sıkıntısını gidermek için Hastane bahçesinde Kuyu açtırdık" açıklamasında bulundu.

Program, Dündar'ın, basın mensuplarını hastanede gezdirmesi ile son buldu. (Masum Erden - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir