• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden öne çıkan haber başlıkları şöyle:
 
VAN OLAY GAZETESİ: Van`ı Güzel Günler Bekliyor
Van ve Erciş`te yaşanan depremlerden sonra bölgeyi yerinde incelemek, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak amacıyla özel bir uçakla Van`a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve beraberindeki heyet deprem ve sonrası, gümrük ve Kapıköy-Razi sınır Kapısının transit geçişine açılması gibi birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
 
Deprem Onlara Geçim Oldu
Hasarlı binalarda tamirat çalışmaları devam ederken, evlerini başka yere taşımak durumunda kalanlar ise, ev taşıma işinin şu anda en hareketli iş kolu olmasına ve vasıfsız pek çok kimsenin bu vesileyle ekmek parası kazanmasına vesile oldular.
 
VAN POSTASI GAZETESİ: Van`da Deprem Sonrası Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaşanan felaketin ardından tüm Türkiye`nin birlik olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti çatısı altındaki insanlar, hiçbir ayrım gözetmeden depremde birliğini ve bütünlüğünü ortaya koydu" dedi.
 
VANGÖLÜ EKSPRES: Bakan Yazıcı, Van`da
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Umuyor ve diliyorum ki Van`da yaşanan felaket Türkiye`de bir daha yaşanmaz" dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Battal, STK`larla Buluştu
Göreve gelir gelmez üniversite ve kent ilişkilerini geliştirmek amacıyla sivil toplum kuruluşları (STK) ve meslek odalarıyla toplantılar yapmaya başlayan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal deprem nedeniyle bir süre ara verdiği toplantılara yeniden start verdi.
 
VAN HABER: Bakan Yazıcı Van`da
Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Van`a gelen Gümrük ve Ticaret bakanı Van valiliğine yaptığı ziyaret esnasında sınır ölümleriyle ilgili sorulan soruya "sınır ölümleri Türkiye tarafında yok.
 
PRESTİJ HABER: İlk `X-Ray` Van`a Kurulacak
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve beraberindeki Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül açılış ve toplantılara katılmak üzere Van`a geldi.
 
GAZETEVAN: Bakan Yazıcı Van`dan Ayrıldı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Van`daki ziyaret ve incelemelerinin ardından Ankara`ya hareket etti.
 
MERKÜR HABER: Erciş`e Japon Teknolojisi ile Deprem Dayanıklı Okul Yapılıyor
Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş`e yeni yapılacak okulun `Alt Germe Japon Teknolojisi` ile inşa edileceğini söyledi. Karaloğlu, okulun 9 büyüklüğündeki bir depreme bile dayanıklı olacağını, yeni yapacakları kamu binaları ve okullar da depreme dayanıklı inşa edeceklerini kaydetti.
 
VAN SESİ: Kapıköy Transit Geçişlere Açılacak
Gümrük ve ticaret bakanı hayati yazıcı, "Kapıköy Van için çok önemlidir. Amacımız Kapıköy`ün transit geçişlere açılmasıdır"
 
Deprem Psikolojisinden Çıkmalıyız
Yüzüncü yıl üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, sivil toplum kuruluşları (STK) ile yaptığı değerlendirme toplantısında, Van`ın mimarisi, kentleşme ve deprem sonrası yapılacaklar ele alınırken, bir çalıştay düzenlenmesi kararlaştırıldı.
(Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir