• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
"Memurlar Belirsizlik Yaşıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Demokratik Ofis Sen Mardin İl Bakanı M. Veysi Yılmaz, "Memur Zammı" hakkında yazılı basın açıklaması yaptı. Memurların Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir durumla karşı karşıya olduklarını belirten Yılmaz, hükümet yetkililerinin soruna bir an önce çözüm üretmeleri gerektiğini belirtti.

Yılmaz, "Kamu çalışanları, yaklaşık 6 aydır zam alamamakta. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir belirsizlikle karşı karşıyayız. 2012 yılının Ocak ayında memurlara yapılması gereken zam, aradan geçen 6 aya rağmen verilmiş değil. Kamu çalışanları perişan bir durumda… Bu belirsizlik, memurlarımızın çalışma azmini ve şevkini kırmak bir yana, memurlarımızı ekonomik yönden ciddi bir darboğaza sürüklemektedir. İşin acı tarafı ise, neredeyse hiçbir sendika ve sivil toplum kuruluşu bu olumsuzluk karşısında sesini çıkarmamakta ve hatta kulaklarını tıkayıp duyarsız kalmaktadır" dedi.

Kamu çalışanlarının, her geçen gün artan iş yüküne rağmen büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiklerini ifade eden Yılmaz, "hükümet yetkililerinin 6. Aya giren zam sorununu, suni açıklamalarla geçiştirmesi memurlarımızı derinden yaralamaktadır. Bütün kamu çalışanları adına bu çilenin bir an önce nihayetlendirilmesini ve memurlarımıza hak ettiği ücretin ödenmesini talep ediyoruz" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir