• DOLAR 34.151
  • EURO 37.08
  • ALTIN 2955.649
  • ...
Rektör Saraç Basınla Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ağustos 2008 yılında Dicle Üniversitesi rektörülüğüne atanan Ayşegül Jale Saraç rektörlüğe geldiği günden bu yana üniversitelerinde yaptığı çalışmaları ve hedeflerini kahvaltılı basın toplantısı ile anlattı.

 

Doğu Dilleri Bölümü adı altında Kürt Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Bölümü'nün açılması için senato kararı aldıklarını ve YÖK'e ilettiklerini ifade eden Prof. Dr. Saraç, YÖK'ün onay vermesi halinde akademik yapılanmayı sağlamak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

 

Saraç, Kürtçe'nin seçmeli ders olması yönünde aldıkları kararı da gelecek yıldın itibaren yürürlüğe koyacaklarını ifade etti.

 

Saraç, rektörlüğü döneminde üniversitenin çehresini değiştirerek, büyük yatırımlar ve yenilikler yaptıklarını bir sunum ile anlatı. Sürekli çıtayı yükselttiklerini ifade eden Rektör Saraç, bir hedefe ulaştıklarında başka bir hedefi önlerine koyduklarını söyleyerek göreve geldiği günden şimdiye kadar hedeflerinin yüzde doksanınına ulaştığını söyledi. Saraç 2008 ve sonrasının bir kıyaslamasını yaparak, önem verdikleri en önemli şeyin kurumlaşma olduğunu söyleyerek bunu da aldıları ödüller ile ispatladığını vurguladı.

 

Rektör Saraç, üniversite olarak kamu ve özel kuruluşlarla yüzlerce etkinlik, konferans, kongre, uluslararası bilgi şöleni, toplantılar ve çalıştaylar düzenlediklerini ifade ederek, üniversitede huzuru hâkim kıldıklarını söyledi. Saraç, Dicle Üniversitesinde fakülte sayısnın daha önce 10 olduğunu şimdi ise 13'e yükseldiğini dile getiren, ensitütülerin 3'ten 4'e, yüksek okulların 3'ten 4'e, meslek yüksekokullarını 5'ten 9'a, araştırma merkezlerini 87'den 21'e ve Araştırma Hastanelerinin yatak sayısını 1000'den 1500 yükselttiklerini kaydetti.

 

Rektör Saraç, üniversiteden bilim insanlarının ayrılmasını bölgedeki terör olaylarına bağlayarak, bu durumun kendileri için sıkıntı olduğunu açıkladı. Saraç, "Özelikle Diyarbakırlı olmayan hocaları, bir konferans için davet ettiğimizde gelmiyor. Daha sonra beni arayıp, 'hocam işim çıktı' diyorlar. Gelenler ise sonra teşekkür ederek çok beğeniyorlar. Maalesef terör, terör, terör, bu etiketi kaldırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

Üniversitedeki akreditasyon çalışmalarına hız vereceklerini belirten Saraç, lisans programların sayı ve kalitesinin arttırılacağını, lisansüstü programları yurt dışı öğrencilerine açacağını söyledi.

 

Saraç ayrıca, proje kültürünü üniversitelerinin tüm birimlerine ve öğretim elemanlarına yaygınlaştırmaya çalışacakları da ifade etti. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir