• DOLAR 34.153
  • EURO 37.154
  • ALTIN 2936.208
  • ...
MAZLUMDER`den, Karikatürlü Hakarete Suç Duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Zonguldak`ın Çaycuma ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sırasında Müftülük ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün ortaklaşa yaptığı etkinliklere gösterilen tepkiler çirkin boyutlara ulaştı.

Eğitim-Sen rahatsızlığını, etkinliklerin "gericilik-yobazlık" olduğunu ima eden çirkin açıklamalarla duyurmuştu.

Eğitim-Sen`in bu çirkin açıklamasına kentte bulunan Sivil Toplum Kuruluşları tepki gösterince bu kez de çirkin karikatür skandalı yaşandı. MAZLUMDER, İHH, Sağlık-Sen gibi sendika ve dernekler ortak bir basın bildirisi yayımlayarak Eğitim-Sen`in haksız eleştirisine tepki vermişlerdi.

STK`ların bu tepkisi çok çirkin bir saldırıyla karşılık buldu. İlçede yayın yapan bir internet s itesi bu STK`ların tepkisini Müslümanlara hakaret eden, onları hor gösteren bir karikatürle sembolize etti.

Karikatürde ağzında yılan bulunan, sakallı, namaz başlığı(takkesi) bulunan Müslüman tasavvuru ile ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” eyleminde bulunulduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımıcısı Recep Karagöz tarafından yapılan suç duyurusunda, karikatürün Müslümanları rencide ettiği belirtilerek, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılması istendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karagöz şunları söyledi: "Bu karikatürü, çizen, çizdiren ve yayımlayan zihniyetin din ve vicdan özgürlüğü noktasında her tür duyarlılıktan yoksun olduğu son derece sarihtir. KARAGÖZ açıklamasına şöyle devam etti; “Bu karikatürü, çizen çizdiren ve yayımlayanlar, toplumun tüm kesimlerine; dini değerlere düşman olduklarını ve dini değerleri şeytanlaştırmak istediklerini açık bir şekilde ifade etmektedi r. İnanıyorum ki, toplumun büyük kesimi din ve dini değerleri aşağılay an, şeytanlaştıran bu hastalıklı zihniyetten rahatsızdır ve bu anlayışı kınamaktadır. Hastalık tedavi edilebilir bir durumdur. Bunun için doktorlar vardır, hastaneler kurulmuştur. Söz konusu hastalıklı zihniyetin tedavisi de evrensel hukuktur; evrensel hukukun “din ve vicdan özgürlüğü” maddeleridir. Bu karikatürü çizen, çizdiren, yayımlayanlar; toplumun inanan, din ve vicdan özgürlüğüne duyarlı olan kesimlerinden ivedilikle özür dilemelidir."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir