• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden öne çıkan haber başlıkları şöyle:
 

VAN OLAY GAZETESİ: Yapılar Böyle Denetleniyor
Özellikle depremlerden sonra gündeme gelen yapı denetimiyle ilgili olarak merak edilenleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli olarak çalışan yapı denetim firmalarıyla konuştuk.

 

Çağrı Teklifi` Öncesi Eğitim
Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Van İl Koordinatörlüğü, mayıs ayının sonunda Şartlı Başvuru Çağrıları`nı kabul edecekleri `Et üreten tarımsal işletmeler` ile `Kültür balıkçılığının geliştirilmesi` için proje hazırlayan firmalara yönelik eğitim vermeye başladı.

 

VAN POSTASI GAZETESİ: Kayalıklardan düşen Avusturyalı Turisti Mehmetçik Kurtardı
Kayak yapmak için tırmandığı dağda düşerek yaralanan Avusturyalı Gary Allan Kuehn`i Mehmetçik kurtardı.

 

YYÜ Öğrencilerinden Minibüsçülere Tepki
Öğrenciler, kendilerine karşı olumsuz davranış içinde olduklarını ileri sürdükleri minibüsçülere basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

 

İPEKYOLU HABER: 7 Kadına Tutuklama
Van`da 4 gün önce BDP`li kadınlara yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan kadınlar, Emniyet Müdürlüğü`ndeki işlemlerinin ardından önceki gün adliyeye sevk edildi. Savcılık ve mahkemede alınan ifade işlemlerinin ardından kadınlardan 6`sı serbest bırakırken, 7 kadın tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

PRESTİJ HABER: Görevimin Başındayım
Son zamanlarda Van gündemini meşgul eden konuların başında gelen AK Parti Van il Başkanlığı`ndaki gelişmelere son noktayı il başkanı Abdullah Aras koydu.

 

LYS`ye 871 313 Aday Başvurdu
Lisans Yerleştirme Sınavları`na (LYS) 871 313 aday başvuruda bulundu. ÖSYM`den yapılan yazılı açıklamada, 24 Nisan 2012 tarihinde başlayan 2012-LYS başvuru işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

 

GAZETEVAN: Van` da PKK` ya Ait 7 Sığınak Bulundu
Van`ın Çatak ilçesi kırsalında PKK`ya ait 7 sığınıkta uyuşturucu, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

 

MERKÜR HABER: AK Parti İl Başkanı Aras`tan Açıklama
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti teşkilatı olarak bireylerin menfaatine ve çıkarına binaen hiçbir şey yapılmadığını söyledi.

 

VAN SESİ: Deprem Van Kilimine de Vurdu
Van`da yaşanan iki yıkıcı deprem, özellikle turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Konaklama sektörünün de büyük yara aldığı kentte, turist sayısının az olması turizmcileri kara kara düşündürüyor. Yaklaşık 30 yıldır Van`da turistlere kilim satan Orhan Acar adlı esnaf, ticaret hayatının en kötü dönemini yaşadığını söyledi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir