• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 09 Mayıs 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Kariyer Günleri Programı`
Batman`da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), yurt öğrencilerine yönelik "Kariyer Günleri Programı" adlı bir seminer düzenledi.
 
`Toprak Kaybına Seyirci Kalmayacağız`
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, Batman Çayının yön değiştirmesi nedeniyle Batman`da yüzlerce dönüm birinci sınıf tarım arazisi toprağın kaybedilmesine seyirci kalmayacaklarını belirterek, ilgilileri göreve ve sorumluluğa davet etti.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Şiddetli Yağmur Hayatı Felç Etti`
Batman`da yağan şiddetli yağmur ve dolu hayatı felç etti. Birçok noktada küçük göletler oluşurken ortada kalan yayalar işyerlerine sığındı.
 
`Öğrencilerden "Kan Bağışı" Kampanyası`
Batman Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) öğrencileri kan bağışında bulundu.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Vali Turhan Çocuklara Süt Verdi, Süt İçti`
Batman Valisi Ahmet Turhan, "Okul Sütü Projesi" çerçevesinde minik öğrencilere süt dağıttı. Öğrencilerle aynı sırada oturan Turhan, miniklerle beraber süt içti.
 
`Hastanenin Bilgi İşlem Odası Yandı`
Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin bilgi işlem odasında bulunan klimadan kaynaklı çıkan yangın maddi hasara yol açtı.
Batman Gazetesi; `Yağmur ve Dolu Ulaşımı Aksattı`
İlimizde yaşanan şiddetli yağmur ve dolu yağışı hayatı felç etti. Birçok noktada küçük göletler oluşurken, sokak ve caddelerde mahsur kalan yayalar işyerlerine sığındı.
 
`Toprak Kaybına Seyirci Kalmayacağız!`
İlimizde yaşanan ve yaşanması muhtemel olan çevre sorunlarına karşı tepkilerini geciktirmeyen Çevre Gönüllüleri Derneği, yaklaşık iki aydır Batman Çayının yön değiştirmesi nedeniyle Çarıklı (Reşıke) köyü Şerbetköy mezrası yakınlarındaki toprak kayıplarına çözüm bulunmasını istedi.
 
Batman Postası; `Yağmur Yağdı Sokaklar Nehir Oldu`
Batman`da yağan şiddetli yağmur ve dolu hayatı felç etti. Birçok ev ve işyerinin su altında kalmasına neden olan yağmur sırasında vatandaşlar, nehire dönen sokakları protesto etmek için balık ağı attı.
 
`15 Yaşındaki Veysel 4 Gündür Evine Gitmiyor`
İlimiz Petrolkent Mahallesi 2841 Sokak 18 nolu evde ikamet eden Çağlayan ailesi, 15 yaşındaki oğulları Veysel Çağlayan`dan 5 gündür haber alamıyor.
 
Batman Barış Gazetesi; `Ömür Sırtlarda Geçiyor`
Batman`ın Sason ilçesi Kelhasan Köyü 22 haneli Sinemerg mezrasında yol olmadığından dolayı hastalar ve eşyalar sırtlanarak taşınıyor.
 
`Ne Olacak Halimiz?`
Batman`da yağan şiddetli yağmur ve dolu hayatı felç etti. Birçok noktada küçük göletler oluşurken ortada kalan yayalar işyerlerine sığındı.
 
Batman Medya Gazetesi; `Hastanede Korkutan Yangın`
Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde dün sabaha karşı çıkan yangın korkuya neden oldu.
 
 
`10 Günde 5 Metre Toprağı Su Götürdü`
Batman çayının bu yıl yatak değiştirmesinin ardından yüzlerce dönümlük tarım arazisi suyla birlikte yok oldu.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Hatun, Eğitimcilerin Ücretleri Geciktiriliyor`
Eğitim Sen Şube Başkanı Bülent Hatun, Eğitim emekçilerinin ücretlerinin neden geciktirildiğini sordu. Hatun, geciken ücretlerin eğitimcileri mağdur ettiğini söyledi.
 
Batman Duruş Gazetesi; `MÜSİAD Üyeleri Piknikte İstişare Toplantısı Düzenledi`
MÜSİAD Şube Başkanı Suat Özdemir`in daveti üzerine Bozooğulları tuğla fabrikasında yapılan istişare toplantısına KOSGEB müdürü Gökhan Doğan ve Emniyet Müdür Yardımcısı Samih Teymur konuk olarak katıldı.
 
Batman Umut Gazetesi; `Hastanede Yangın Korkuttu`
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Bilgi işlem odasında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında ciddi maddi hasar meydana geldi.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Öz Vatanınıza Dönün`
Almanya`da yaşayan ve aralıklarla Türkiye`ye gelen Yezidilere dönüş için çağrıda bulunan Vali Ahmet Turhan, "Daha önce bazı sıkıntılar yaşamış olabilirsiniz ama şimdi Türkiye`de çok şey değişti. Artık öz vatanınıza dönüşün zamanı geldi" dedi. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir