• DOLAR 34.235
  • EURO 37.321
  • ALTIN 2932.095
  • ...
Katlı Otopark Araç Kalabalığını Azaltıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van'ın ilk ve tek, katlı otopark özelliğinde olan Van Gölü Katlı Otopark, depremden sonra araç sahiplerinin hizmetine girdi.

 

Yapımına 2 yıl önce başlandığını, geçen yıl kaba inşaatının bittiğini belirten Van Gölü Otopark Müdürü İzzet Kartal, depremden sonra 3 ay kadar hizmet sunamadıklarını ifade ederek yapılan hasar tespitten sonra sağlam raporu alarak faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi.

 

Bu yıl eksik kısımlarının tamamlanacağını söyleyen Kartal, depremden sonra halkı bilgilendirmek için pankart astıklarını belirtti. Kartal " 500'e yakın araç kapasitesi ve yüze yakın abonemiz var. Abonelerden aylık yetmiş lira, günlük gelen araçlardan 3 lira alıyoruz." dedi.

 

Katlı otoparkın araçlar için daha güvenli olduğunun altını çizen Kartal "Dışarıya bırakılan bir araç hırsızlığa veya başka bir olaya maruz kalabilir. Burada ise araçların güvenlik garantisini veriyoruz. Araç sahiplerinin aracına bir şey olduğu takdirde masrafları biz ödüyoruz." Diyerek Van' da birkaç tane daha katlı otoparkın olması gerektiğini, katlı otoparkların merkezdeki araç kalabalığını azalttığını sözlerine ekledi.

 

Kartal; ayrıca, zemin katta bulunan boş yeri hayır kurumlarının kermes gibi faaliyetlerinde daha önce ücretsiz kiraya verdiklerini ve her zaman, bu gibi etkinliklerde hayır kurumlarına yardımcı olacaklarını söyledi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir