• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Aşı ekipleri Saha Çalışmasına Ağırlık Verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - '7. Avrupa Aşı Haftası' etkinlikleri dün saat 10.00'da 1 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde start aldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, 7. Avrupa Aşı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarını tamamlamayı ve aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de aşı ile koruma sağlanan hastalık sayısının 11 olduğunu belirten Söyiler, bu yıl Avrupa ülkeleri ile birlikte 7'incisi kutlanacak olan aşı haftasında, sağlık personeli ve toplumun aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki hassasiyetlerini artırmayı ve bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bu yıl gezici ekiplerle saha çalışmalarına hız vereceklerini belirten Söyiler, öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarını tamamlamayı ve aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Aşılama hizmetlerinin, bebekleri, çocukları ve erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en fazla olduğu dönemden önce aşılayarak, bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacıyla yürütülen önemli bir temel sağlık hizmeti olduğuna dikkat çekti.

Söyiler, Aşı Haftası boyunca Merkez ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerinin koordinatörlüğünde aşı kayıtlarının Aile Hekimleri ile Aile Sağlığı Elemanlarınca gözden geçirilip eksikliklerinin tespit edilip saha çalışmaları yürüteceklerini belirtti. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir