• DOLAR 34.221
  • EURO 37.396
  • ALTIN 2915.783
  • ...
"Eğitimcilerin Ücretleri Neden Geciktiriliyor?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Eğitim Sen Şube Başkanı Bülent Hatun eğitimcilerin ek ders ücretlerinin geciktirilmesi nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Hatun, ülkemiz şartlarında adeta bin bir zorlukla geçinmeye çalışan eğitim emekçilerinin günler öncesinde verilmesi gereken Nisan ayına ait ek ders ücretlerinin hala ödenmediğini ve bütçesini buna göre ayarlayan emekçiler mağdur edildiğini ifade etti.

Dünya ülkeleri ile kıyaslanamayacak kadar komik ücretlerle çalışmak zorunda bırakılan eğitim emekçilerinin, hala çok düşük rakamlarda olan ek ders ücretlerinin hesaplarına yatmamış olması şehrimizde yaşamakta olan binlerce eğitim emekçisini mağdur ettiğini belirten Hatun, "Her ayın ilk üç günü içinde yatması gereken bir ücretin, bütçesini buna göre ayarlayarak geçimini sağlamaya çalışan bir emekçiye hala ödenmemiş olması, esasında şehrimiz yöneticilerinin eğitim emekçilerine biçmiş oldukları kıymetle alakalıdır." iddiasında bulundu.

Hatun, "Eğitim ve bilim emekçileri sendikası olarak emekçilerin cebine göz dikip hala bu ücreti ödemeyen kurumlara buradan sesleniyoruz; bu ücretler derhal emekçilere ödenmeli, Ek ders ödeme tarihleri netleşip bir düzene oturmalı ve bu ayın geciken ücretlerinin hesabı da muhakkak ki sorulmalıdır. Aksi takdirde Batman'da binlerce üyesi olan ve Batman İlinin en çok üyeye sahip yetkili sendika olarak bundan sonraki tepkimiz çok daha sert olacaktır" ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir