• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Akşener Kendisini Tehdit Eden Generalin İsmini Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Refahyol hükümetinin İçişleri Bakanı Meral Akşener, 28 Şubat soruşturmasında tanık sıfatıyla ifade verdi.

O MESAJ ÇEVİK BİR`DEN GELMEDİ

28 Şubat sürecinde tutuklanan eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir tarafından, "Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanlığı önünde yağlı kazığa oturturuz" mesajıyla tehdit edildiği öne sürülen ancak o tehdidin Bir`den gelmediğini açıklayan Akşener`in ifadesinde o generalin ismini söylediği öğrenildi.

2,5 SAAT İFADE VERDİ

Akşener, 2,5 saatlik ifadesi sırasında, Batı Çalışma Grubu`nun faaliyetlerine ve Bülent Orakoğlu`nun başkanlığındaki Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı`nın ele geçirdiği BÇG belgelerine ilişkin soruları yanıtladı.

GENERALİN İSMİNİ AÇIKLADI

Akşener`e, kamuoyunda 28 Şubat kararları olarak bilinen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarıyla ilgili de sorular sorulduğu öğrenildi. 28 Şubat sürecinde bir generalin, Akşener`e iletmesi için İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan`a söylediği iddia edilen, "Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanlığı önünde yağlı kazığa oturturuz" sözleri hafızalara yer etmişti. Akşener`in, savcılık ifadesi sırasında ilk kez o generalin ismini de açıkladığı öğrenildi. Meral Akşener, yıllar önce de o mesajı veren kişinin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Çetin Sanver olduğunu açıklamıştı.

SAVCILIK İSMİ AÇIKLAMADI
Akşener`in, daha önce bazı röportajlarında söylediği gibi, kendisini tehdit eden kişinin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir olmadığını ifade ettiği öğrenildi. Savcılık kaynakları da Akşener`in generalin ismini verdiğini doğruladı ancak işlem yapılması ihtimali nedeniyle isim açıklamadı.

2005 YILINDA DA AÇIKLAMIŞTI

Meral Akşener, yıllar önce Vatan`dan Deniz Güçer`e verdiği röportajda, kendisine "Söyleyin ona, bakanlığın önünde yağlı kazığa oturturuz" mesajını gönderen kişiyle ilgili "Çevik Bir değildi" demiş ancak daha sonra 2005`te bu ismin Korgeneral Çetin Sanver olduğunu doğrulamıştı. Yine 2005 yılında Sabah Gazetesi`nden Balçiçek İlter`e (o zaman soyadı Pamir`di) verdiği röportajda da bu ismin Çetin Sanver olduğunu açıklamıştı.

Akşener`in, gönderilen mesaja karşılık, "Söyleyin ona, ben Balkanlıyım. Kazık deyince aklıma Balkanlı olan Kazıklı Voyvoda geldi. Kazıklı Voyvoda`yı da iyi tanırız. Ama unutulmasın ki, Kazıklı Voyvoda da bir homoseksüeldi" dediği iddia edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir