• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
`TV Dizileri Aileyi Tehdit Ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Eğitimci yazar Sema Maraşlı, Türkiye`de her sene 200 bin kişinin aile birliğini bozduğunu belirtti. Avrupa ve Amerika`da boşanma oranlarının bu rakamlardan çok daha fazla olduğunu ifade eden Maraşlı, "Hayatımıza yön veren Kur`an, hadis gibi sağlam kaynaklardan uzaklaşmamız ve batılılaşma serüvenimiz, aile hayatımızı da olumsuz etkiliyor. Evlilikle ilgili sorunlarda batılı çözüm arayışları olumlu sonuç vermiyor." dedi.

Meram Belediyesi`nin düzenlediği Ana Baba Okulu`nda dördüncü dönem, Sema Maraşlı`nın verdiği derslerle başladı. Maraşlı, Konevi Kültür Merkezi`nde başlayan Ana Baba Okulu`nun ilk dersinde, katılımcıları televizyona ve dizilere karşı uyararak, "Televizyon dizileri eşler arasındaki iletişimi öldürüyor." diye konuştu.

Meram Belediye Başkan Vekili Ercan Okur, açılış konuşmasında, Ana Baba Okulu hakkında bilgi verdi. Okur, "Toplumun temel yapı taşı olan aile içindeki uyumsuzluklar gittikçe artmaktadır. Bu sorunların aşılması eşlere eğitim desteğiyle daha kolay olmaktadır. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep ve istek üzerine Ana Baba Okulu`nun dördüncüsünü başlatıyoruz. Ana Baba Okulu seminerlerimiz 4 hafta sürecek." şeklinde konuştu.

Ercan Okur`un açış konuşması ardından, 4. Ana Baba Okulu`nun ilk eğitim semineri yazar Sema Maraşlı tarafından verildi. `Evlilikte Sorunlar ve Çözüm Yolları` konusunda sunum yapan Maraşlı, erkekle kadının doğuştan farklı yaratıldığına dikkat çekti. Maraşlı, şöyle dedi:

"Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır. Erkekleri ise güç, iddia ve başarı üzerine yaratmıştır. Allah dışında kâinatta her şey zıtlığı ile var. Beyaz-siyah, yer-gök gibi, kadın-erkek de bu zıtlıkla yaratılmıştır. Günümüzde özellikle medya vasıtasıyla bu zıtlık bozulmaya çalışılıyor. Erkekler yumuşatılmaya, kadınlar da sertleştirilmeye yani erkekleştirilmeye çalışılıyor. Filmler ve diziler bizi zannettiğimizden çok daha fazla etkiliyor. Dizileri izleyen erkekler, mükemmel fizikli kadın beklentisine girerken; bayanlar ise çok güçlü, karizmatik ve süper erkek modelleri görmeye başladılar. Dizileri izleyenler, eşlerini bu karakterlerle kıyaslamaya başlayınca sorunlar çıkıyor. Maalesef dizilerde aile hayatını olumsuz etkileyen kötü olaylar genç kızların zihinlerine ve bilinçaltına yerleşmektedir. Bu dizilerin izlenmesiyle birlikte Arap toplumunda da boşanma oranlarında önemli bir artış olmuştur."

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Ana Baba Okulu, Prof. Dr. Ramazan Arı`nın vereceği `Çocuk Eğitiminde Pozitif Disiplin Anlayışı`, kişisel gelişim uzmanı Münir Arıkan`ın `Aile İçi İletişimde Çatışma Yönetimi` semineri, Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz`ın konuşmacı olarak katılacağı `Günümüzün Değişen Şartlarında Anne-Baba Rollerimizin Yeniden Değerlendirilmesi` başlıklı seminerle sona erecek.

haberaktüel

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir