• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Bingöl'de  Yeşil  Alan Çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- İlkbaharın gelmesi ile birlikte ağaçlandırma ve çiçek dikim işlerine yoğunluk veren Bingöl Belediyesi, Kültür Kavşağı, Düzağaç Kavşağı, Üniversite Kavşağı, Beşyol Kavşağı, DSİ Kavşağı ve Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Palamut Caddesi'ne 20 bin adet çiçek ve 500 adet ağaç dikti.

 

Bingöl Belediyesi'ne bağlı ekipler bahar mevsimine girilmesiyle birlikte Bingöl'ün değişik cadde ve sokakları ile kavşak noktalarına, değişik türlerden rengârenk bitki ekimi ve çeşitli peyzaj çalışmaları gerçekleştirmeye başladı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, ekiplerin çalışmalarına hız vereceğini söyledi.

 

Ekipler tarafından şehrin farklı noktalarına özenle ekilen, Koyungözü, Top kadife, Japon güzeli, Petünya, Gül ve Hercai Menekşe, türlerindeki süs bitkileri şehrin görünümüne ayrı bir güzellik kattı.

 

Kavşak noktalarda çalışmalarına başlayan ekipler, yine şehrin belirli alanlarında da süs bitkisi ve ağaç dikimine devam edecekler.

 

500 adet ağaç dikimi gerçekleştirildiğini vurgulayan Atalay, Akasya, Dişbudak, Alyanoz, Ceviz, Karaçam ve Sedir ağaçlarından toplamda 500 adet ağacı şehrin muhtelif yerlerine diktiklerini söyledi.

 

Başkan Atalay, yaşanabilir bir çevre için park ve yeşil alanlarda bakım çalışmaları yapmaya, vatandaşlara daha güzel ve estetik bir şehir sunmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Çalışmaların devam edeceğini belirten Atalay, "Ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen ağaç ve bitki dikim çalışmaları şehrimizin muhtelif noktalarında devam ediyor. Ekiplerimiz şehrin giriş ve çıkış noktalarına değişik türlerden bitki grupları ekerek seyrine doyumsuz mekânlar oluşturuyorlar. Ağaçlandırma ve Çimlendirme çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. (Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir