• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Göçük Altında Kalan İşçi Yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Belediyesi'nin Şemsibey Mahallesi'nde yaptığı kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçükte yaklaşık 10 metre derinlikte çalışan işçilerden Nihat Yokuş, göçük altında kalarak yaralandı.

 

112 KKM (Komuta Kontrol Merkezine) gelen ihbar üzerine göçük altında kalan Nihat Yokuş(37) için 122 ve UMKE ekibi hemen harekete geçerek Şemsibey Mahallesi'nde yapılan kanalizasyon çalışması yerine giderek kurtarma operasyonu ve sağlık tedbirinde bulundu.

 

Kepçe operatörünün ve diğer işçilerin fark ettiği Yokuş, toprağa vücudunun yarısına kadar gömüldüğü yerden çıkarıldı. Burada 112 Acil Servis ekiplerince müdahalesi yapılarak oksijen verilen Yokuş'un ayrıca sağ diz kapağında yumuşak doku travması olduğu saptandı. Travma tahtası ile hasta sabitlenerek halat yardımıyla kurtarılan yokuş, daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile UMKE'nin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucu sıkıştığı yerden sedyeye bağlanan halatlarla çıkarıldı. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir